Actiegroep bewoners Oirschotseweg bieden Dijkhoff petitie aan

0
131

Leefklimaat Oirschotseweg

Meer dan 90% van de bewoners aan de Oirschotseweg vindt dat de gemeente Best eerst hun leefklimaat moet verbeteren alvorens groen licht te geven voor de geplande nieuwbouw ter plaatse. Daarom werd aan wethouder Dijkhoff een petitie aangeboden, vergezeld van een handtekeningenlijst. En een geel hesje.

“We hebben wel een geel hesje aan maar we gaan op de Oirschotseweg natuurlijk niet de Champs-Élysées nabootsen. Maar een beetje mooier en rustiger zou toch moeten kunnen!” betoogde Willem Maris, één van de initiatiefnemers van de actiegroep. Volgens hem kan wethouder Dijkhoff, als hij tenminste het gele hesje aantrekt, veilig de situatie ter plekke komen bekijken. Want dat is wel nodig. De weg moet nodig opgeknapt worden.

Maris vertelde dat de gemeente zelf het leefklimaat rondom de 100 huizen van de actievoerders als matig tot slecht heeft gekwalificeerd, nadat tellingen hadden uitgewezen dat er zo’n 7000 auto’s per etmaal passeren. Dag en nacht gaat het verkeer door! Maar toch wil de gemeente de plannen voor nieuwbouw aan de Aarlesche Erven en de Veldweg gewoon doorvoeren. Daardoor zal het aantal auto’s nog eens met 5% toenemen. Overigens zonder dat de gemeente stappen gaat nemen om de geluidsoverlast te verminderen. Zij hebben onderzoek laten verrichten waaruit blijkt dat de investering die daarin gedaan zou moeten worden relatief te weinig vruchten zou afwerpen.

De bewoners vinden echter dat alle beetjes zouden helpen, daarnaast vinden zij dat er ook aandacht moet worden besteed aan de verkeersveiligheid, want ook daar schort het volgens hen aan.

Bespreking petitie in werkgroep

Dijkhoff nam de petitie in ontvangst en gaf aan volgende week de zaak te zullen bespreken in een werkgroep waar o.a. de hulpdiensten en Veilig Verkeer Nederland aan deelnemen. “Het terugbrengen van de maximumsnelheid naar 30 km per uur en het veranderen van de inrichting van de Oirschotseweg is iets waarover de veiligheidsdiensten hun licht over moeten laten schijnen. Het effect van geluidsbeperkende maatregelen zullen we zeker verder onderzoeken” aldus Dijkhoff.

Visieontwikkeling stationsgebied Best

Hij vertelde verder dat er momenteel gewerkt wordt aan de visieontwikkeling van het stationsgebied en dat in dat kader ook gedacht kan worden aan het ontlasten van de Oirschotseweg door verkeer over de weg langs het Mol-beeld te gaan leiden. Volgende week heeft de actiegroep een vervolggesprek met Dijkhoff.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.