Alleen voor ECHTE griezelfans: opgejaagd worden langs het kanaal

0
587
inandoutofafrica - wilma vervoort - Mijn Moedboek - Menopause Nomad - Halloween in Best

Vanwege Halloween natuurlijk, niet op zomaar een avond …

Een Halloween-spooktocht in het pikkedonker langs het kanaal in Best. Zonder zaklamp. Volwassenen haken af omdat het te eng is, terwijl kinderen gewoon doorgaan en het grootste plezier beleven. 14 ‘acts’ zitten straks klaar om je achterna te zitten.

“Het eerste uur van de Spooktocht slapen de spoken nog” zegt Sil Beelen, mede-organisator, geruststellend. “Dan komen ze je nog niet achterna. Daarna wel! Er zijn volwassenen die afhaken vanwege de schrik maar verreweg de meeste kinderen vinden het geweldig. Je moet wel op en top van griezelen houden!” Maar kinderen jonger dan acht jaar kunnen toch maar beter niet meedoen, voegt ze er nog aan toe.

Beelen zit in buurtvereniging Wd25 uit Wilhelminadorp en vond het tijd worden om na twee jaar weer eens ‘rustig’ te beginnen met een Halloween-activiteit. “We doen dit jaar maar één ding, en dat is dus die Spooktocht op 29 oktober. Toch zijn daar al gauw zo’n 30 vrijwilligers druk mee.  ‘Ons Café’ in Wilhelminadorp is het vertrek- en eindpunt. Daar kunnen de deelnemers ook de consumpties nuttigen die bij de entreeprijs van € 3,00 zijn inbegrepen.”

Trick of toch treat?

Dat bepaal je zelf wanneer de kinderen bij jou aan de deur komen. Met een snoepje koop je ze af, anders halen ze misschien wel iets griezeligs met je uit. Buurtvereniging De Leeuwerik zorgt in ieder geval voor de ‘treats’ en de versieringen wanneer je mee wilt doen met de ‘Trick or Treat-tocht’ die ze dit jaar alweer voor de 15e keer organiseren.

“Niet alleen snoep maar ook mandarijnen hoor!” Willie Pluijm, De Leeuwerik

De kinderen verzamelen bij basisschool De Zevensprong en kunnen vervolgens op zoek gaan naar versierde huizen. Want daar valt de snoep te halen. “Ook mandarijntjes hoor” zegt Willie Pluijm; hij helpt Renate Wolters, de grote organisator achter deze activiteit. In de wijk staat ook een echte Halloweenwand waar je mee op de foto kunt.

Een dag eerder, op 28 oktober, kan er in het centrum van Best gegriezeld worden tijdens de Griezelbingo en een Spookspeurtocht. Enge griezels duiken plotseling op en er zit ook nog een waarzegster die spannende voorspellingen doet.

DippieDoe heet rond Halloween DippieBoe, want enge piraten houden zich in park op en jagen iedereen de stuipen op het lijf. Ook overdag zijn er activiteiten voor deelnemers die het wat rustiger aan willen doen en geen nachtmerries willen krijgen.

Meer informatie over Halloween in Best is hier te vinden.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit verhaal ook in de krant lezen. Met dank aan Pexels voor de foto.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.