Appartementen in oude basisschool Best opgeleverd

0
154
Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Content Schrijven Correspondent Eindhovens Dagblad appartementen zweefheuvel Best

Appartementen in oude basisschool Best opgeleverd.

22 appartementen in het oude schoolgebouw aan de Zweefheuvel zijn op 4 februari feestelijk “opgeleverd”. De bijeenkomst werd georganiseerd door woningstichting ‘thuis en aannemer Van Laarhoven. Omwonenden van het gebouw hadden al eerder een kijkje genomen en waren enthousiast.

Schoolvoorbeeld

Anita Dahmen, gebiedsregisseur bij ‘thuis, stelt dat De Zweefheuvel een schoolvoorbeeld is van hoe een oud (school) gebouw optimaal hergebruikt kan worden. “Er zijn nog een aantal van die schoolgebouwen in Best die zich hiervoor prima zouden lenen. En wij van ‘thuis willen heel graag bouwen! Met name ook kleinere woningen en appartementen. Immers, van alle woningzoekenden met een laag inkomen die bij ons in Best staan ingeschreven zijn 60% eenpersoons- en 15% tweepersoonshuishoudens. Dat is dus 75% van het totaal! Voor die mensen willen we natuurlijk graag huizen betaalbare huurwoningen bouwen.”

Geen harde toezeggingen

Burgemeester Ubachs, wethouder Van Schuppen en enkele gemeenteraadsleden van de gemeente Best waren aanwezig bij de feestelijke oplevering. Anita hoopt dat zij een goede indruk hebben gekregen van de mogelijkheden die er zijn om een leegstaand schoolgebouw om te turnen tot woningen. Harde toezeggingen hierover heeft de gemeente Best nog niet gedaan.

De gemeente wilde destijds in 2015 de school aan de Zweefheuvel graag verkopen. Woningstichting ‘thuis vatte het plan op om er 26 appartementen in te bouwen voor kleine huishoudens. Er lag op dat moment namelijk een uitdaging: het huisvesten van alleenstaande statushouders. Besloten werd om 16 woningen daarvoor te bestemmen.

Om het aantal parkeerplaatsen terug te brengen zijn er geen 26 maar 22 appartemente gebouwd. 16 daarvan zijn studio’s voor eenpersoonshuishoudens, 6 woningen zijn iets groter omdat ze voorzien zijn van een aparte slaapkamer. Parkeren doen de bewoners op eigen terrein.

Honderden reacties per woning

Toen de verhuuradvertenties in september 2019 in Wooniezie werden geplaatst waren er geen alleenstaande statushouders meer die in Best een woning moesten vinden. De belangstelling was zeer groot: er kwamen tussen de 450 en 750 reacties per woning binnen. De gevraagde inschrijftijd bij Wooniezie bedroeg 8 jaar voor de studio’s en 12 jaar voor de grotere woningen.

Het dak van het hergebruikte schoolgebouw is voorzien van 8 zonnepanelen per appartement. Daarnaast zijn er nog 8 panelen aangebracht voor algemeen gebruik. Omdat het aanwezige verwarmingssysteem nog werkt werkt de verwarming nog wel op gas.

De bewoners, jong en oud in een mooie mix, zijn trots op hun nieuwe woning.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.