Nieuwbouw Hoek Spoorweglaan Hoofdstraat Best

0
818
Tekstschrijver-Best-Content Schrijven -Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Nieuwbouw Hoofdstraat Spoorweglaan NBArchitecten

Voor het braakliggende terrein tegenover het station in Best zijn nu plannen gemaakt. Woonveste heeft NBArchitecten uit Best opdracht gegeven een appartementencomplex te ontwerpen dat op de hoek van de Hoofdstraat en de Spoorweglaan gebouwd zal worden.

Informatiebijeenkomsten

Het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels ingediend en tijdens een speciale inloopavond, door de gemeente georganiseerd, werd daar toelichting op gegeven. Direct omwonenden waren overigens al eerder geïnformeerd over deze plannen.

“Voor die mensen hebben we een half jaar geleden al een informatiebijeenkomst belegd. En mensen die daarna nog vragen hadden hebben we bij ons op kantoor uitgenodigd om eventuele onduidelijkheden toe te lichten” vertelt Hans van Houtum, één van de partners van NBArchitecten.

Koopappartementen

Het appartementencomplex bestaat uit 43 koopappartementen en een “dienstverleningsruimte” op de begane grond. De appartementen aan de Spoorweglaan en de Hoofdstraat variëren in oppervlak tussen de 55 en 160 m2. Een aantal van de appartementen zal worden aangeboden als “sociale koop”; de verkoopprijzen zijn overigens nog niet bekend.

Kleine huishoudens

Een aantal bezoekers zou zich direct wel willen inschrijven als kandidaat-koper. Anderen twijfelen omdat ze de appartementen veel te klein vinden, zoals mevrouw Verbeek uit St. Oedenrode. “Ik zou graag terugverhuizen naar Best, na 45 jaar” vertelt ze. “Ik ben een echte Bestse en doe nog steeds elke zaterdag hier mijn boodschappen. Wij willen ons huis verkopen en naar een appartement in het centrum verhuizen maar 70 m2 is echt te klein!” Een man merkt op dat ” … de zolder in mijn huis nog groter is dan deze appartementen!..”

Woonveste is daar niet verbaasd over. “Mensen die in een huis wonen kunnen vaak slecht inschatten hoe groot een appartement is. Ze stellen dat ze een appartement van 200 m2 nodig hebben en kopen er uiteindelijk een van 100 m2.”

Terug naar het centrum

Hans van Houtum licht nader toe: “Deze ontwikkeling is met name ook gericht op kleine huishoudens en starters, die over het algemeen wat minder te besteden hebben. Vaak hebben zij geen auto en dan is de locatie, recht tegenover het station, natuurlijk heel handig. En er zijn steeds meer senioren die graag in het centrum willen wonen en vlak bij het openbaar vervoer willen zitten.”

Dat er gebouwd gaat worden vindt vrijwel iedereen een goed idee want zoals “het er nu bij ligt” is velen een doorn in het oog. “Het wordt toch echt wel tijd dat daar eens iets gaat gebeuren!”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt nog tot 28 januari ter inzage op het gemeentehuis. Als alle procedures soepel kunnen worden doorlopen kan alles in 2022 klaar zijn.

Met dank aan NBArchitecten uit Best voor de foto.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.