Teun Toebes ontvangt cheque gemeente Best

0
276

Teun Toebes ontvangt cheque gemeente Best. Initiatieven “van onderop”, ter ondersteuning van kwetsbare ouderen, kunnen aanspraak maken op subsidie van de gemeente Best. Daar gebeurt vooralsnog weinig en er zit dan ook nog behoorlijk wat geld in de pot. Teun Toebes voldoet met zijn stichting sTeun en Toeverlaat echter aan alle criteria en daarom besloot het college hem een bedrag te schenken.

Teun oogst alom lof voor de initiatieven die hij ontplooit voor mensen die aan dementie lijden. Hij won vorig jaar diverse awards en werd, als klap op de vuurpijl, gekozen tot Brabander van het jaar. Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis sprak burgemeester Ubachs zijn waardering en trots uit en toverde vervolgens een “check” tevoorschijn ter waarde van € 5.000,00. “Ik weet dat je graag een rolstoelauto zou willen hebben en dit bedrag kun je daarvoor gebruiken” zei de burgemeester.

Teun was zichtbaar verrast en uiteraard erg blij. Maar Teun zou Teun niet zijn als hij niet meteen met een nieuwtje kwam. Naar aanleiding van een artikel in het Eindhovens Dagblad, waarin hij had verteld op zoek te zijn naar een rolstoelauto, werd hij benaderd door een man die er eentje had staan. De man in kwestie besloot deze aan Teun te schenken, inclusief een volle tank benzine. “Die had hij betaald van gespaarde zegeltjes” vertelt Teun. “Het is een oude auto, maar helemaal mijn stijl. Net een Pausmobiel. Veel mooier dan een splinternieuwe. Hij moet natuurlijk wel opgeknapt worden.” Het geld van de gemeente komt daarbij uiteraard uitstekend van pas.

Volgens de burgemeester zit er nog behoorlijk wat geld in de subsidiepot die speciaal bedoeld is voor initiatieven van onderop ten behoeve van kwetsbare ouderen. Het zou uiteraard mooi zijn wanneer andere mensen hierdoor geïnspireerd raken en ook met ideeën komen. Die zijn natuurlijk van harte welkom.

Zodra de auto klaar is komt Teun de burgemeester ophalen voor een ritje, grapte hij.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.