Avond van het Nederlandse lied 26 april Andrea’s borrelbar in Best

0
420
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-avond van het nederlandse lied

Inschrijven kan nog tot en met 31 maart

Na de 25ste editie van de ‘De avond van het Nederlandse Lied” in 2019 werd het stil op dit vlak, vanwege, uhh, wat was het ook weer? O ja, corona. Maar dit jaar hebben de organisatoren Theo en Toos Scheepens de draad weer opgepakt. Zij presenteren de avond en treden zelf ook op.

Vals zingen mag ook

Het evenement dat altijd de avond vóór Koningsdag wordt gehouden, biedt mensen uit Best (of die op een of andere manier met Best verbonden zijn) een podium. Samen met het liveorkest ‘Nixmirandoen’ kunnen de zangers hun favoriete Nederlandstalige lied ten gehore brengen.

De avond voorafgaand aan het evenement vindt er een generale repetitie plaats met de band, om de puntjes op de i te zetten. Juist voor niet-ervaren zangers is dit een perfecte gelegenheid om een keer in de spotlights te staan. Vrijwel iedereen die voor het eerst meedoet, heeft daarna voor altijd de smaak te pakken. Het enthousiaste publiek zingt traditiegetrouw mee, ook als je vals zingt of je tekst vergeten bent.

De eerste keer dat ik meedeed was met het zuster-evenement: De avond van het VREEMDE lied. Dat moest dus een lied zijn in alles behalve Nederlands. Mijn zoon huilde altijd als ik slaapliedjes zong, dat wil wat zeggen toch? Maar ik besloot toch mee te doen en koos voor Barry White. De tekst kon ik dromen, gelukkig, alleen … de toonlaagte was toch iets TE laag. Evengoed was mijn optreden een succes, want ja, er zijn niet zoveel vrouwen die Barry White zingen, laten we eerlijk zijn. Daarna deed ik nog eens mee, met mijn zus Loes. We zongen ‘Liever dan lief’ van Doe Maar en het was geweldig.

Dus: meld je aan! Het maakt niet uit of je kunt zingen.

Waar en wanneer?

“Deze avond is een doorslaand succes door de artiesten die zich aanmelden. Zonder hen is er geen feest” aldus Theo en Toos Scheepens. Datum: Feestavond 26 april. Generale repetitie: 25 april. Tijd 20.00 uur. Locatie: Andrea’s Borrel Bar in Best. Aanmelden kan tot 31 maart aan de bar bij Andrea’s Borrel Bar of bij Theo en Toos Scheepens: t.scheepens@gmail.com

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.