Avondje uit viert tienjarig bestaan met nostalgisch circus

0
411
Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Curcus Alexander Stichting Avondje Uit Best

Jubileum Stichting Avondje Uit

Stichting Avondje Uit viert haar 10-jarig bestaan met een speciale circusvoorstelling. Terug naar de jaren zestig en zeventig qua muziek, kostuums en acts in een speciale tent met makkelijke stoelen. Het circus is bedoeld voor mensen die wat ouder en minder mobiel zijn.

“We wilden echt iets speciaals doen om ons jubileum te vieren” vertelt Carla van Eldijk,  de nieuwe voorzitter van Stichting Avondje Uit. De Stichting maakt het mogelijk voor ouderen of mensen met een beperking om ook eens gezellig op stap te gaan. Ze worden daarvoor gekoppeld aan een vrijwilliger die hen tijdens het uitje begeleidt.

Prikkelarm circus

“Circus Alexander biedt een voorstelling aan die nèt even wat rustiger is qua prikkels dan een “gewoon” circus” aldus Carla “De tent is ook wat kleiner dus het is wat meer intiem. En dat past prima bij onze gasten die gemiddeld zo’n 75 jaar oud zijn. In hun jeugd was naar het circus gaan een hele belevenis en nu krijgen ze de kans dat nog eens mee te maken want het circus is nostalgisch van opzet.” De acts zijn professioneel.  Er doet onder andere een clown mee die in 2010 is onderscheiden op het Circusfestival in Monte Carlo.

Uniek initiatief

Stichting Avondje uit is volgens Carla een uniek initiatief in Nederland. Er worden geen kosten voor de begeleiding worden doorberekend, alleen een bijdrage voor het eigen toegangskaartje en het vervoer. Dat komt omdat de stichting een beroep kan doen op inmiddels meer dan 100 vrijwilligers en uiteraard ook vanwege donaties en sponsorgeld.

Carla is voorzitter geworden omdat ze Avondje Uit een heel goed initiatief vindt. “Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een voorstelling te bezoeken of aan een excursie deel te nemen. Wij ontzorgen de mensen door alles voor hen te regelen. Ze kunnen 5 keer per kwartaal een uitje kiezen uit onze nieuwsbrief. Vervolgens regelen wij alles, van toegangskaartjes tot en met vervoer en begeleiding natuurlijk.” In 2018 werden er 331 uitjes verzorgd voor ongeveer 1600 gasten.

3 voorstellingen

Er worden op 16 augustus 3 voorstellingen gegeven want Avondje Uit wilde ook andere mensen de kans geven het circus te bezoeken. De andere twee voorstellingen zijn bedoeld voor Kanidas/ Zonnebloem en Comité 200 jaar Best.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.