Crowdfunding, hoe werkt het?

0
563
inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-crowdfunden gaan met die banaan

De meesten van jullie weten wel dat ik onlangs een crowdfunding succesvol heb afgerond; ik haalde 106% op door de donaties van 111 mensen die in mij en mijn project geloven. Hen overtuigen deed ik op allerlei manieren en dat gedurende een periode van 6 weken. Na afloop was ik een soort van kaduuk 🙃!

InAndOutOfAfrica-Menopause Nomad-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-Power of the pen-Menopause Magician-Interactive Acts-crowdfunding geslaagd 2

Rollercoaster

Het was inderdaad een rollercoaster. Het ging OF heel goed OF er gebeurde een paar dagen niks (lees: er kwamen geen nieuwe donaties binnen) en mijn gemoedstoestand ging daar natuurlijk in mee! Wat mensen in mijn omgeving ook zeiden, af en toe zonk de moed me echt in de schoenen. Dan keek ik op VOORDEKUNST (het platform waar mijn project op liep) naar andere projecten die allemaal in no time binnenliepen. Mijn hemel, als ik er nog aan terugdenk … 🤪 Maar uiteindelijk sloot ik dus 6% boven mijn targetbedrag af en was alles dikke mik. Ka-ching💲!

Wat is de winst?

Ik heb er heel veel aan overgehouden. En dan heb ik het niet alleen over het geld. De bemoedigende en mooie commentaren van de donateurs raakten me diep en ik kwam erachter dat ik veel creatiever ben dan ik dacht. Inventief, ja, dat ben ik en dat wist ik ook allang. Maar creatief: nee. Dus dat is een mooie opsteker en al dat soort positieve gevoelens zijn natuurlijk ook “kapitaalinjecties”.

Doe je voordeel met hetgeen ik heb geleerd

Pas na mijn actie hoorde ik dat er een hele hoop mensen zijn bij wie het NIET lukt. En dat het dus een hele prestatie is als het WEL lukt. Daar had ik nog niet eens over nagedacht! Dat deed me besluiten om mijn “lessons learned” op te schrijven in de hoop dat het andere “crowdfunders” helpt en dat ze niet compleet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden.

Crowdfunding, hoe werkt het?

Ik heb een handleiding Crowdfunden: gaan met die … opgesteld die ik graag ter beschikking stel. De titel is even melig als ik was toen de laatste minuten van mijn traject wegtikten 😂 Als je je hier inschrijft voor mijn nieuwsbrief stuur ik de handleiding gratis naar je toe!

inandoutofafrica-wilma vervoort-tekstschrijver-menopause magician-menopause nomand-power of the pen-gaan met die banaanEen praktische handleiding met allerlei tips en tricks die ik verzameld heb in de loop van het traject. En de geleerde lesjes. Het is flink aanpoten, zo’n traject dus bezint eer ge begint!

Zo kwam ik erachter dat je met name in de VOORBEREIDING stappen kunt zetten waardoor je tijdens de crowdfunding zelf echte meters kunt maken.

Ik hoop dat ik er mensen mee kan helpen. Natuurlijk vind ik het leuk om feedback te ontvangen!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.