Zuid-Afrika Rondreis met een echte Afrikaner: De Oostkaap

0
1626
inandoutofafrica-wilma vervoort-tekstschrijver-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-vijftigplus magazine mei 2021

1999: Zuid-Afrika

inandoutofafrica-wilma vervoort-tekstschrijver-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-zuid afrika rondreis 1999Tijdens een zakenreis gingen we 2 dagen op safari en het was een prachtige ervaring. En toch was ik méér onder de indruk van de “gewone” autorit die ik maakte van Johannesburg naar Kaapstad. Die reis voerde door de Karoo (woestijn). Voor het eerst in mijn leven zag ik de schaduw van wolken op de grond. De uitgestrekte natuur, de grootsheid, ik werd er stil van. En … sterren. Ontelbare hoeveelheden sterren.

2018: In And Out Of Africa

Ik krijg verkering met de man waarmee ik destijds die autorit maakte. Een rasechte Afrikaner die het land kent als zijn broekzak. Hij weet waar je moet zijn: buiten de gebaande paden. “Ons gaan n trip maak” belooft hij en dus worden er landkaarten uitgespreid op tafel want dat is veel “echter” dan Google Maps.

Hopelijk kunnen we tijdens het rijden wel Google Maps gebruiken want kaartlezen en “bijrijden” tegelijkertijd: dat gaat ‘m niet worden (wagenziek, ik. Breek de bek van mijn zussen en broer niet open 🤣). Of … IK moet rijden, dat kan natuurlijk ook nog. Nou, in my DREAMS!! Nic vertrouwt de Google mevrouw niet zo en sowieso weet hij overal de weg. Nou, niet overal, maar wel vaak.

Het bovenstaande stuk tekst komt uit een artikel dat ik schreef voor Vijftigplus Magazine, editie mei 2021. Je kunt dit Op reis met een Afrikaner- de Oostkaap nu al lezen.

Zuid-Afrika Rondreis met een echte Afrikaner

Nic en ik organiseren veilige, authentieke reizen in Zuid-Afrika. Kleinschalig en altijd onder begeleiding van ervaren Afrikaners die weten hoe het werkt. Zin om mee te gaan? Dat kan! Neem contact met me op en je hoort snel wat de mogelijkheden zijn. Meer over mij lezen? Kijk bijvoorbeeld eens hier.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.