Deplatforming: jouw blog moet weg!

0
58
Tekstschrijver-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Eindhovens Dagblad-Deplatforming

Jullie hebben ongetwijfeld gehoord/gelezen over Danny Leentvaar, die student van de Hogeschool Rotterdam, die een blog schreef in het online studentenblad. Hij zet kanttekeningen bij BLM en dat wordt hem door een hoop mensen (pro BLM-ers) niet in dank afgenomen.

Deplatforming

Een aantal van hen vindt dat die blog “ge-deplatformt” moet worden. Verwijderd dus. Zit daar een wederkerigheid in, vraag ik me dan af? Mogen “hun” blogs dan ook verwijderd? Dat we zo lekker dingen tegen mekaar gaan wegstrepen of zo? Maar echt, het is toch te grijs dat je eist dat alles wat NIET jouw mening reflecteert maar “weg” moet?

Mijn broek zakt alWEER af. Het is wat ik gisteren al schreef op mijn socials: tegengas wordt niet gewaardeerd. Sterker nog: je wordt meteen tot je sokken afgebrand. Vragen of iedereen normaal kan reageren (niet het “nieuwe” normaal maar geWOON normaal als in “Doe FF Normaal!”) zal ook wel fout zijn, schat ik zo in.

De reactie van Tim Hofman op Danny’s blog geeft “mooi” de sfeer weer van de huidige discussie. De sneer die hij meent te moeten uitdelen: “ene Danny” …

  • frivool columnpje door ene Danny, op site Hogeschool Rotterdam. highlights:
  • •demonstranten Dam even erg als agenten VS
  • •racisme in NL bestaat niet want Danny heeft het nog nooit gezien
  • •als iets niet lukt ligt dat altijd aan jezelf, niet aan je kleur

Ben IK ff blij dat Tim de blog van Danny zo genuanceerd samen weet te vatten! En zo constructief ook. Niks opruiends aan.

Gelukkig is er geen gehoor gegeven aan de oproep om de blog te verwijderen. Chapeau! Lees hier het artikel waar ik op aansloeg.

Ik kan ook voor JOU schrijven! Neem contact met me op als je wilt weten hoe dat werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.