Emily in Paris? Move over! Dionne van den Oetelaar uit Best kent Parijs als haar broekzak

0
717
inandoutofafrica-menopause nomad (13)

Emily in Paris?? Nee, Dionne van den Oetelaar uit Best kent de stad als haar broekzak en regelt er zelfs huwelijksaanzoeken.

Dertig jaar geleden vroeg ze haar man ten huwelijk op de Eiffeltoren. Haar dochter is vernoemd naar het fameuze restaurant Maxim’s. Na tientallen bezoeken blijft de stad haar nog steeds verrassen. Die ervaringen komen allemaal in haar boek te staan.

In een vorig leven woonde ik in Parijs

“Wat ik met Parijs heb? Tsja, het voelt gewoon als mijn thuis. Ik heb ooit eens tijdens een hypnotherapiesessie gehoord dat ik in een vorig leven in Parijs heb gewoond. En echt hè, vaak als ik ergens loop, voel ik dat ook echt. Het is zó vertrouwd!”

Heel jammer dat haar man geen zin heeft om naar Parijs te verhuizen, grinnikt ze. Maar dat mag de pret niet drukken, want zo één keer per maand gaat ze er een weekend heen. “Ik zet de auto in een voorstadje waar ik ook een hotelletje boek, stap op de metro en nog geen tien minuten later sta ik op de Champs-Élysées.”

Ze is druk bezig met het schrijven van een boek over Parijs. “Over de geheimen van Parijs? Nou, er blijft niet veel geheim hoor! Elke vondst wordt meteen op social media gegooid. Ik gooi het over een andere boeg. Zo stel ik mijn eigen stadswandelingen samen, met mijn specifieke plekjes en adresjes, ga ik mensen interviewen die iets met Parijs hebben en natuurlijk ga ik ook klassieke Franse recepten erin opnemen. Want ik ben gek op koken en eten. Net als de Parijzenaars zelf.”

Bistro, brasserie of toch een bouillion?

Ja, de Parijzenaars. Vaak wordt er gezegd dat ze humeurig zijn en de obers onbeschoft. Is dat zo? Van den Oetelaar schiet in de lach. “Welnee, het ligt eraan hoe je ze benadert. Maar al die toeristen, wij hebben daar in Nederland toch ook wel eens de buik van vol? Ik ga trouwens binnenkort eens in een echte ‘bouillon’ eten. Heel benieuwd hoe dat zal zijn.”

Parijs heeft dus naast bistro’s en brasserieën ook bouillions; simpele eetgelegenheden waar je relatief goedkoop kunt eten. Volgens Van den Oetelaar werd er vroeger soep (bouillon dus) aan arbeiders uitgeserveerd. “Het was een kwestie van in de rij staan, naar binnen, eten en wegwezen.” Of het er nu nog steeds zo aan toegaat? “Daar kom ik dus wel achter binnenkort!”

“Ik droom ervan dat iemand me in Parijs aanspreekt en me een baan EN een appartement aanbiedt”, Dionne van den Oetelaar, Parijskenner pur sang

Op verzoek regelt ze een huwelijksaanzoek, of neemt ze je mee op sleeptouw door de stad. Sowieso deelt ze al veel tips op haar website loveparis.nl Haar gouden tip? “Ga naar Jardin du Luxembourg, een park middenin de stad. Je kunt lekker aan het water zitten, kijken naar verliefde mensen of naar het kasteel Luxembourg. Prachtig!”

Haar grootste droom? “Als ik écht mag dromen? Dat iemand me op straat aanschiet, me een baan aanbiedt in Parijs EN een woning met uitzicht op de Seine en de Eiffeltoren.”

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties. Ik ben gespecialiseerd in het afnemen van interviews. Verder schrijf ik ook lekker voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel OOK in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.