Hondenuitlaatservice Aan ’t lijntje geeft winst aan Ronald McDonald

0
439
inandoutofafrica-menopause nomad (12)

Voor een schoolproject startten zeven VWO-Heerbeeckleerlingen een hondenuitlaatservice. Ze slaan daarmee allerlei vliegen in één klap: leren hoe je een bedrijf begint, schenken aan een goed doel en leuke dingen doen met een hond.

(JC) Aan ‘t Lijntje ging vorig jaar september van start. “Die JC staat voor Junior Company” legt Wouter van Dortmont, een van de oprichters uit. “Als profielwerkstuk voor VWO beginnen groepjes leerlingen een eigen bedrijf. We besloten om een dienst te gaan aanbieden, want dan zijn de kosten het laagst en heb je dus niet zoveel startkapitaal nodig. We hadden verschillende ideeën en uit marktonderzoek bleek dat een hondenuitlaatservice hoog scoorde.”

Uitlaten en thuis oppassen

“We verkochten aandelen om startkapitaal te genereren. Daarna schreven we het businessplan en nu zitten we in de uitvoering” vertelt Tijn van den Hoogenhoff, collega van Wouter.

Via flyers werven ze klanten, met succes. “Sommigen honden laten we één keer per week uit, andere tijdens schoolvakanties en soms passen we ook nog op. Als de baas er niet is, houden wij de hond gezelschap.”

Alle winst die we maken gaat naar Ronald McDonald. We doen het dus niet voor onszelf

Wat hen onderscheidt van andere hondenuitlaatservices? “Nou, dat oppassen dus. En we zijn een flink stuk goedkoper. De concurrent komt met een busje voorrijden en vraagt zomaar € 15,00 euro per hond per wandeling. Wij doen het voor minder dan de helft! We stappen gewoon op de fiets, halen de hond op en wandelen dan de afgesproken tijd. Alle winst die we maken gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Dus we doen het niet voor onszelf.”

‘Aan ’t lijntje’ bestaat uit zeven man. Wouter: “We zijn allemaal hondenliefhebbers en we hebben ervaring met het uitlaten ervan.” Tijn vult aan: “Tijdens de kennismaking leggen we onze algemene voorwaarden uit en stellen we vragen we aan de baas. Hoe gedraagt de hond zich naar andere honden en mensen bijvoorbeeld. Dat moeten we natuurlijk wel allemaal weten.”

Nieuwe klanten zijn welkom

Kunnen ze nog nieuwe klanten gebruiken eigenlijk? “Nou, zeker wel! We zijn nu flink aan het flyeren om klanten te werven. Met ons zevenen bestrijken we heel Best, want we wonen ver uit elkaar. En we doen zelfs nog een stukje van Oirschot.”

Als het project afgelopen is, houdt het bedrijf op. “Maar ik kan me goed voorstellen dat een aantal van ons er dan mee door wil gaan” zegt Wouter. “Want het is heel leuk om te doen en het loopt allemaal heel soepeltjes.” Mail voor informatie naar jcaantlijntje@gmail.com

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties. Ik ben gespecialiseerd in het afnemen van interviews. Verder schrijf ik ook lekker voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.