Goede Doelen Week in Best vanaf 2021

0
206
Tekstschrijver-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Goede Doelen Week Best schrijft ontwerpwedstrijd logo uit

Goede Doelen Week in Best vanaf 2021. Vanaf dat moment komt er nog maar één collectant aan de deur die alle aangesloten (erkende) Goede Doelen vertegenwoordigt. Dat scheelt een hoop tijd voor de organisaties van de goede doelen en bij de Bestenaren gaat iets minder vaak de bel.

Toename opbrengst

In navolging van een aantal andere gemeenten is dus ook in Best een Stichting Goede Doelen Week opgericht. Verschillende goede doelen in Best bundelen hierin hun krachten. Andere Goede Doelen Week-stichtingen (die al een poosje bezig zijn) zijn positief over hun ervaringen en stellen dat de opbrengst toeneemt.

Machtiging in plaats van contant kan ook

“Vanaf de start van dit initiatief ontvingen we al positieve reacties, zowel vanuit de doelen als vanuit de collectanten. Er worden in Best momenteel bijna 20 collectes georganiseerd door veel enthousiaste vrijwilligers. Door de collectes te bundelen in één Goede Doelen Week maken we een efficiëntieslag en borgen we ook voor de toekomst het collecteren in Best”, aldus Tom van der Waals, voorzitter van de stichting.

De penningmeester, Coralie Veeneman, wil het mogelijk maken om een machtiging af te geven aan de Stichting (digitaal collecteren). Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen: het is veiliger voor de collectant om met minder contant geld rond te lopen én het voorkomt een “nee” aan de voordeur omdat de bewoner geen contant geld in huis heeft. En dat laatste komt volgens Veeneman steeds vaker voor.

Vrijwilligers gezocht

Hoewel vrijwilligers over het algemeen dun gezaaid zijn heeft de stichting daar geen last van. Volgens bestuurslid Anny van den Hoven komt dat doordat het om kortdurende klussen gaat. “Tot dusverre kost het ons weinig moeite om vrijwilligers te vinden; voor de diverse werkgroepen (o.a. collecteorganisatie, communicatie, financiën) hebben zich al veel vrijwilligers gemeld. Na de zomer starten we met de werving van de collectanten, uiteraard in nauwe samenwerking met de plaatselijke CBF doelen, vertegenwoordigd in de deelnemersraad van de Goede Doelen Week Best’.

Aanmelden als vrijwilliger

CBF staat voor Centraal Bureau Fondsenwerving, de “waakhond” als het om geldwerving op straat of aan de deur gaat. Mocht u geïnteresseerd zijn om collectant te worden voor de Goede Doelen Week Best, dan kunt u zich aanmelden via de website: www.goededoelenweekbest.nl Dit artikel kunt u ook hier lezen.

Ik ben schrijver en werk voor de krant en andere opdrachtgevers. En ik kan dus ook voor jou werken! Graag zelfs! Jouw eigen verhaal vertaald naar sappige content waarin je jezelf compleet herkent. Wil je daar meer over weten? Neem contact op, dan kunnen we ’t erover hebben.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.