GoedeDoelenWeek Best voorbereiding in volle gang

0
266
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-GoedeDoelen week Best

De voorbereidingen voor de eerste Goede Doelen Week in Best zijn in volle gang. Inmiddels zijn er al meer dan 500 collectanten geworven. Maar … er kunnen er altijd nog méér bij!

“De Goede Doelen Week is nieuw en collectanten zullen dus uitleg moeten geven aan de deur. Daarom willen we echt voldoende collectanten hebben, zodat de tijdsinvestering per collectant beperkt blijft. Het idee is nu dat iedere collectant ca. 30 woningen gaat bezoeken” aldus Ingrid Clément en Erna Hendriks van de werkgroep “Collectanten en wijkindeling”.

Er zijn nog collectanten nodig in de wijken Dijkstraten, Wilhelminadorp, Steegsche Velden en Villawijk. Ook is men op zoek naar collectanten die wonen / toegang hebben tot appartementencomplexen en flats. Aanmelden als collectant kan via de website 

Alle goede doelen tegelijk

De Goede Doelen Week is vanwege corona verplaatst naar de tweede helft van september (week 38-39). Er wordt een week lang voor alle erkende goede doelen tegelijk gecollecteerd. In de week daaraan voorafgaand worden de enveloppen en het invulformulier uitgedeeld. Daarbij wordt meteen uitgelegd hoe het werkt wanneer je een donatie wilt geven aan één of meer goede doelen. Want je bepaalt nog altijd zelf aan welk goed doel je een schenking wilt doen.

Tom van der Waals (voorzitter) is trots op het brede enthousiasme voor de Goede Doelen Week in Best: “Het is verbazingwekkend dat we binnen de Bestse gemeenschap zo snel een groep enthousiaste vrijwilligers hebben kunnen mobiliseren die hun talenten inzetten om de Goede Doelen Week tot een succes te maken. Er is bijvoorbeeld ook een groep die bezig is met logistiek en materialen. Denk dan aan collectebussen, vlaggen en spandoeken. Alle ruim 30.000 Bestenaren willen we bereiken en daarvoor is een goede zichtbaarheid echt van belang.

We hebben hier overigens nog een uitdaging, want we zoeken nog een plaats waar we de 500 collectebussen en vlaggen kunnen opslaan. Gelet op de medewerking van velen tot dusverre, ben ik optimistisch dat we ook een oplossing vinden voor deze uitdaging!”

Inmiddels is ook een coördinatorenbijeenkomst gehouden met vertegenwoordigers van de deelnemende doelen. Stap voor stap wordt de organisatie concreter en komt er zicht op alle praktische zaken rondom de organisatie. Om iedereen optimaal te informeren, komt er een speciale nieuwsbrief. Inschrijven voor deze nieuwsbrief kan via de website 

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Met dank aan Goede Doelen Best voor hun toestemming om deze afbeelding te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.