Heerbeeck wandelt voor Nacht van de vluchteling

0
361
wilma-vervoort-tekstschrijver-content schrijven-heerbeeck-frank lammers
Dank aan Heerbeeckcollege voor de foto

De jaarlijkse sponsorloop “Nacht van de Vluchteling” die zo’n 7000 deelnemers zou tellen wordt vanwege corona op een alternatieve wijze uitgevoerd. Stichting Vluchteling, de organisator, biedt een app aan waarmee mensen op eigen houtje hun gesponsorde kilometers gaan wandelen. 150 leerlingen van het Heerbeeck International College doen ook mee.

Verbinding met de buitenwereld

Mayke Aarts, lerares Spaans en mentor vindt dit een unieke kans om haar leerlingen in beweging te krijgen. “Ze zitten door die online lessen heel veel achter de laptop. Daarnaast is er de verbinding met de buitenwereld die door social distancing soms ver weg lijkt” vertelt ze. De leerlingen lopen namelijk tijdens de gymlessen de met hun sponsoren afgesproken kilometers en halen zo geld op voor Stichting Vluchteling. Er worden geen grote loopgroepen gevormd; de leerlingen lopen alleen of met iemand die vlakbij woont en respecteren de 1,5 meter afstand.

Heerbeeck wandelt voor Nacht van de vluchteling

“De vluchtelingenproblematiek wordt tijdens mijn lessen Spaans en het vak Global Issues behandeld en via de app kunnen leerlingen een tastbare bijdrage leveren. Ze gaan nu op zoek naar sponsoren en tussen 8 en 12 juni gaan ze aan de wandel” legt Aarts uit.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meelopen door de NVDV-app te downloaden en sponsoren te zoeken. “Je hoeft de afstand niet in één keer te lopen maar je zet gewoon elke keer als je wandelt de app aan. Dus ook je loopje naar de supermarkt telt mee. Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad.

Ik ben behalve correspondent ook schrijver en kan ook voor JOU teksten schrijven. Meer weten over wat ik zoal voor je kan doen? Hier lees je er meer over. Je kunt ook meteen contact opnemen. Tot gauw!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.