Jeugdtheater Jeth steunt aktie “Het wil niet vlotten”

0
451
Jeugdtheater Jeth Best-Eindhovens Dagblad-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Tekstschrijver

Dat doen ze door Nancy van Heeswijk een lunch aan te bieden wanneer zij 10 juni met haar vlot aanlegt in de haven van Best. Nancy vaart 2 weken lang rond, samen met hond Guus, om geld in te zamelen voor rondvaartboot De Waterengel. Ze vaart van Den Bosch naar Tilburg en doet onderweg diverse gemeentes aan waar mensen dan een bijdrage kunnen leveren om haar op een of andere manier te ondersteunen.

Ludieke actie

Waarom gaat Nancy in ’s hemelsnaam 2 weken op een vlot kamperen? Het antwoord is kort: het is een ludieke actie om te zorgen dat er genoeg geld opgehaald wordt voor de renovatie van De Waterengel. Na die renovatie wordt de boot voornamelijk ingezet voor GRATIS tochten voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking. Hij wordt rolstoel-toegankelijk, prikkelarm, kleinschalig en dementievriendelijk. De Waterengel is officieel aangemerkt als dagbestedings-locatie.

Hoe kunnen we Nancy ondersteunen?

Tijdens haar tocht kan dat heel praktisch door haar eten te brengen of haar hond Guus mee uit te nemen. Bij de aanlegplaatsen ontmoet Nancy, zij is zelf zangeres, mensen uit de cultuurwereld en sommigen van hen treden dan ook op. Denk aan zangers, verhalenvertellers of dansgroepen bijvoorbeeld. En dan is Jeth uit Best natuurlijk ook van de partij.

Jeugdtheater Jeth steunt aktie “Het wil niet vlotten”

Jan van de Ven van Stichting Dorpsplein Evenementen uit Best zag een mooie kans. “We kunnen Nancy ondersteunen en tegelijkertijd Jeugdtheater Jeth lanceren. Want dat is er door alle coronaperikelen nog steeds niet van gekomen. Samen met de Plus, waar wij in Best veel mee samenwerken, bieden wij Nancy een lunch aan in de Haven van Best.” Jan vertelt dat we in de zeer nabije toekomst nog veel meer van Jeth zullen gaan zien. “We gaan Jeth echt op de kaart zetten.”

Wie is Jeth?

Voor wie Jeth nog niet (zo goed) kent: Jeth verzorgt onder andere de optredens voor de jeugd tijdens de zomervakantie in het Joe Mann theater. Ook dit jaar. Kijk maar eens op hun website. Jeth is een mix van een jongen en een meisje, tussen de 6 en de 12 jaar oud. Alle kinderen kunnen zich met haar identificeren dus.

Jeth vindt het belangrijk dat kinderen iets anders doen dan alleen maar achter een scherm zitten en zal er de komende tijd steeds vaker op uit gaan om mensen te ontmoeten. Natuurlijk worden daarbij alle coronarichtlijnen in acht genomen. Momenteel wordt er hard gewerkt om Jeth nog meer uitstraling te geven; als Jeth ergens komt is het een feestje!

Jan verklapt dat op 24 oktober een interactief toneelstuk tijdens de herdenking zal worden opgevoerd in Best. Het stuk is bedoeld voor alle leeftijden. Dus Jeth is er niet alleen voor de kinderen, maar zeker ook voor de oudere mensen.

Om Nancy en De Waterengel te ondersteunen klikt u hier.

Ik kan ook voor jou schrijven! Meer weten? Klik hier om te weten te komen hoe ik jou kan helpen of hier om direct contact op te nemen.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.