Saamhorigheid tijdens DinerVanBest 30 mei

0
785
WIlma Vervoort-Tekstschrijver-Content Schrijven-Eindhovens Dagblad-DinerVanBest

In deze coronatijd kan er vooral veel NIET. Afstand moeten houden van elkaar raakt ons niet alleen persoonlijk maar ook de ondernemers in de horeca. Tijdens het DinerVanBest-event op 30 mei wordt geprobeerd allerlei vliegen in één klap te slaan: het gevoel van saamhorigheid verhogen en de restaurants in Best een steuntje in de rug geven.

Saamhorigheid EN support Bestse horeca

“Ik kon ’s nachts niet slapen want mijn hoofd zat te vol” lacht Dionne van den Oetelaar, het brein achter DinerVanBest. “Alles wordt maar afgezegd, elkaar ontmoeten is ingewikkeld. Ik organiseer wel vaker iets in Best en wilde de uitdaging wel aangaan. Iets wat de regels respecteert, saamhorigheid bevordert, laagdrempelig is EN ondersteuning biedt aan de plaatselijke horeca.”

Alles in het wit

Op een Facebookpagina zag Van den Oetelaar een lijstje met Bestse restaurants die thuismaaltijden aanbieden. Met dat rijtje ging ze aan de slag. “Het moet voor iedereen mogelijk zijn om mee te doen, of je nu een restaurant bent of een Bestenaar. Je kunt ook meedoen met een zelf klaargemaakte maaltijd natuurlijk. Maar het gaat vooral om het gevoel dat je samen verbonden bent. Door allemaal op hetzelfde tijdstip aan tafel te gaan buiten op straat zodat je je buurtgenoten kunt zien. En als we alles zoveel mogelijk in het wit doen, staat het nog leuk ook!”

Dat betekent: witte kleding aan, wit serviesgoed op tafel en het liefst ook nog witte bloemen. Er kunnen foto’s van het diner worden gepost op de facebookpagina van DinerVanBest en het gezelschap dat het “Witte-thema” het best heeft toegepast krijgt een prijs. Meer informatie daarover wordt nog bekend gemaakt, maar gedacht wordt aan een kookworkshop bij Van den Oetelaar thuis.

Playlist en inleiding

Van den Oetelaar is op dit moment nog druk bezig met de organisatie. Zo wordt er een bekende DJ ingeschakeld die een toepasselijke playlist samenstelt die mensen kunnen afspelen tijdens het eten. En het zou geweldig zijn als een vooraanstaande Bestenaar een inleiding zou doen aan het begin van het diner; daar zou dan bijvoorbeeld via Spotify naar geluisterd kunnen worden.

“De kapper zei tegen mij: Dionne, waarom probeer je dit niet te doen voor heel Nederland? Dat zou nog veel leuker zijn. Daar denk ik nog even over, al zou dat wel geweldig zijn natuurlijk. Maar ik hoop dat de Bestenaren massaal mee gaan doen en dat het weer een beetje meewerkt!” Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

Ik ben, behalve correspondent, schrijver van beroep en kan ook voor JOU precies op papier zetten wat JIJ bedoelt! Meer lezen? Klik hier of neem direct contact met me op.

Lees mijn artikel ook in het Eindhovens Dagblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.