Heerbeeckcollege Best steunt Amara Foundation

0
305
Tekstschrijver Content Schrijven Wilma Vervoort Interactive Acts Eindhovens Dagblad Amarafoundation Heerbeeckcollege

Heerbeeckcollege Best steunt Amara Foundation. Die Foundation ondersteunt kinderen in Kisumu, Kenia. Het Heerbeeckcollege draagt hen een warm hart toe en organiseert rond Kerst allerlei activiteiten om geld op te halen. In februari gaan 7 leerlingen er zelfs op bezoek. Om die reis te bekostigen zijn ze al vanaf de zomervakantie hard aan het sparen. In februari gaan ze 11 dagen op pad.

Evelien Hommes, docent aan het Heerbeeck, zit in het bestuur van Amara. Amara verleent hulp aan kinderen op het gebied van onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg. Een persoonlijke, individuele benadering staat daarbij hoog in het vaandel.

Evelien vertelt: “We begonnen met een kindertehuis want zo’n noodopvang is echt nodig. Maar we streven ernaar dat de kinderen bij familie gaan wonen en onderzoeken wat daarvoor nodig is. Zijn dat extra bedden, of meer gezinsinkomen bijvoorbeeld. In dat laatste geval verstrekken we een microkrediet zodat er een bedrijfje gestart kan worden. Een jongen die geen familie had hebben we zo’n krediet verstrekt om een fritestent te beginnen. Dat is nu bijna 7 jaar geleden; inmiddels is hij getrouwd en werkt zijn vrouw mee. En het krediet heeft hij terugbetaald.”

Op de vraag waarom de leerlingen van het Heerbeeck nu eigenlijk op bezoek gaan antwoordt Evelien dat het belangrijk is voor hen om te zien dat de kinderen in Kisumu weliswaar arm zijn, in onze ogen dan toch, maar niet zielig. “Onze leerlingen ervaren straks hoe het is om daar naar school te gaan; in een grote klas van wel 50 leerlingen te zitten, met een gewoon schoolbord en ouderwetse krijtjes. We gaan ook een grote clean-up actie doen in een sloppenwijk samen met de lokale bevolking. Hopelijk kunnen we veel van elkaar leren.”

De reis is een “pilot” en daarom is het aantal leerlingen beperkt tot 7. Ze werden uitgekozen naar aanleiding van motivatiebrieven die ze schreven. De kinderen verdienen zelf het geld voor hun ticket, bijvoorbeeld door de organisatie van evenementen in de herfstvakantie en rond Kerst. “Ook daar leren de kinderen heel veel van. Hadden ze bij het eerste evenement nog veel hulp nodig, met de Kerst-bingoavond bijna niet meer. Ze wisten prijzen los te troggelen bij bedrijven en een fritestent leverde gratis snacks.” vertelt Evelien.

Als de pilot een succes is wil Heerbeeck om het jaar een dergelijke reis organiseren. Meer lezen over Amara kan op www.amarafoundation.org

Dank aan amarafoundation.org voor de foto.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.