In een bunker vanwege corona

0
165
power of the pen-rising S company-wilma vervoort-tekstschrijver-contentschrijven

In een bunker vanwege corona. Dat is geen fabeltje, dat gebeurt momenteel echt. Het kost overigens wel wat om een “overlevingskans” te kopen, tenminste, als je er een beetje knap bij wilt zitten. Sinds corona is uitgebroken is de vraag naar bunkers sterk toegenomen. Een van de leveranciers is het Amerikaanse bedrijf Rising S Company. Hun motto: “We don’t sell fear, we sell preparedness”. Veel Amerikaanser wordt het toch niet geloof ik.

Hun bunkers zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf zo’n $120.000 ben je de man, maar dan zit je er vrij basis bij. Het kan ook iets gekker. De duurste bunker uit het assortiment, the Aristocrat, kost maar liefst $8.350.000. Maar wat koop je dan eigenlijk?

De bunker is zelfvoorzienend, veilig (kogelvrije stalen wanden) en behalve de gewone kamers die je in elk huis wel tegenkomt is er ook aan entertainment gedacht. Fitnessen, zwemmen, bowlen, biljarten, films kijken, het zit er allemaal in. Er is ook een schietbaan trouwens. Er zijn zelfs voorzieningen om je eigen groente te kweken.

Het bedrijf heeft inmiddels een aantal van die bunkers “ingegraven” in Nieuw-Zeeland, een populair land onder rijke Amerikanen die zich op een doemscenario hebben voorbereid. Nu de coronapandemie is uitgebroken hebben volgens Rising S Corporation een aantal eigenaren daadwerkelijk hun intrek genomen in hun bunker. Eén van hen, een rijke Amerikaan, belde van tevoren nog op omdat hij geen idee hoe hij de geheime deur moest ontgrendelen want uiteraard had hij de bunker nog nooit eerder gebruikt.

Opvangnetwerk

Behalve je “eigen” bunker kun je ook lid worden van een opvangnetwerk zoals Vivos. Het bedrijf bouwt schuilplaatsen over de hele wereld “voor het geval dàt”. Want, zo stellen ze: Remember, it wasn’t raining when Noah built the Ark!

In Zuid Dakota hebben ze een voormalige militaire basis omgebouwd die ongeveer zo groot is als driekwart van Manhattan. Er kunnen 5000 man terecht en je kunt kiezen of je je eigen bunker wilt hebben of een deel van een grotere bunker wilt huren. Ook op andere plekken in Amerika en zelfs in Europa hebben zij complexen gebouwd.

power of the pen-Vivos-wilma vervoort-tekstschrijver-contentschrijven

Vanaf ongeveer $35.000 heb je al een bunker, maar dan moet je er nog wel het en ander aan (laten) doen. Het bedrijf maakt duidelijk dat je het niet moet zien als een “huis” maar als een tijdelijke oplossing bij een ramp. Wat voor ramp? Nou, van bioterroristische aanvallen tot “solar flares” en inslaande kometen. De verwachting is dat je er ongeveer een jaar kunt zitten en tegen die tijd, zo stellen ze, is “het ergste wel voorbij”. Hun slogan liegt er niet om: One Day You’ll Wish You Could Get In!

Plaatjes kijken?

Dit is de link naar de luxe Aristocrat bunker van ongeveer 8 miljoen euro. Ik had persoonlijk voor dat geld een minder wanstaltige video gemaakt, maar misschien ben ik een kniesoor. Alleen die tl-verlichting al.

Ik ben schrijver van beroep en kan ook voor JOU precies op papier zetten wat JIJ bedoelt! Meer lezen? Klik hier of neem direct contact met me op.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.