Joe Mann Natuurtheater wordt aangepakt!

0
300
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-TGBluv anderhalve meter komedie Joe Mann theater Best

Het beheer over het Joe Mann Natuurtheater is weer in handen van de gemeente Best. Tijdelijk, volgens hen. Momenteel wordt het achterstallig onderhoud zoveel mogelijk weggewerkt. Het streven is op 15 mei het theater te heropenen.

Nu kan het wel!

Volgens Jan van de Ven, betrokken bij Jeth Jeugdtheater, wordt er door de gemeente nu aardig doorgepakt. “Terwijl ze vorig jaar nog vonden dat het allemaal best meeviel, met dat achterstallig onderhoud.” Mogelijk werd dat standpunt toen veroorzaakt door het feit dat de verantwoordelijkheid op dat moment bij een andere beheerder, Jan Roche, lag. Ik schreef toen een artikel voor het Eindhovens Dagblad waarin ik berichtte over de rommelige, op sommige plekken zelfs onveilige toestand van het theater. Roche organiseerde toen vliegensvlug een schoonmaakactie omdat de gemeente een inspectie aankondigde.

Volgens Jan van de Ven worden nu de blokhut en het toiletblok aangepakt. Ook het hekwerk wordt nagekeken, al is daar volgens hem niet zoveel mis mee. “Later wordt de tribune aangepakt en de weg hersteld die naar het podium leidt, om te kunnen laden en lossen. Die is moeilijk begaanbaar vanwege alle wortels die er groeien. We hebben ook te horen gekregen dat we moeten praten over de materialen die we als toneelverenigingen hebben opgeslagen in de blokhut.”

Wie gaat Joe Mann beheren?

Er wordt dus kennelijk schoon schip gemaakt. Van de Ven vraagt zich af wat er daarna gebeurt. Hij kan zich niet voorstellen dat de gemeente zelf het beheer over het theater wil behouden. “Dat behoort niet tot hun kerntaak. Het natuurtheater in goede staat houden is een andere zaak, want dat is een monument. Maar de planning en de organisatie?”

Op dit moment is de sporthal van de gemeente het aanspreekpunt, althans, er kan naar hun adres gemaild worden met vragen over reserveringen en logistiek. Volgens Van de Ven is het belangrijk dat er een beheerder komt met een ‘theaterhart’. “Tot op heden zaten er horecamensen in, en die hebben gewoon een andere benadering. Die zijn niet bezig om het theater een impuls te geven, die willen gewoon omzet maken!” Volgens Van de Ven hebben zich, toen Roche het beheer van het theater teruggaf, direct al gegadigden gemeld. Maar of die over dat ‘theaterhart’ beschikken?

Er kan zoveel meer!

“Jeth Jeugdtheater verzorgt elk jaar jeugdvoorstellingen in de zomervakantie in het Joe Mann theater. Theatergroep BLUV ook. Maar het theater kan voor veel méér mooie activiteiten ingezet worden. Kijk maar hoe ze dat bij andere natuurtheaters doen. Gewoon openstellen zodat kinderen er ook kunnen spelen. We hebben vorig jaar een ‘blotevoeten-pad’ aangelegd voor Jeth’s minifestival. We hadden via via een oude draak op de kop getikt die we ergens neergezet hebben. Het hoeft allemaal niet veel te kosten om de fantasie van kinderen te prikkelen en ze echt dingen te laten beleven, lekker buiten. Maak van het natuurtheater een leuke plek waar je ook heen kunt gaan als er géén voorstellingen zijn. Dan zet je het op de kaart!”

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.