Stem op Ellis Rijkers!

1
210
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-ellis rijkers omroepvrijwilliger van het jaar

Ellis Rijkers uit St. Oedenrode is door hoofdredacteur Jan de Jong (Omroep Meijerij) genomineerd voor Omroepvrijwilliger van het jaar. Hij vond haar project ‘Hoe gaoget mi oew?’ een schoolvoorbeeld van wat een lokale omroep kan betekenen voor de samenleving: mensen verbinden. Tot en met 17 mei kun je op Ellis stemmen (zie verderop in dit artikel hoe).

Verbinden

Dat verbinden is heel belangrijk voor Ellis. ‘Hoe gaoget mi oew?’ werd in het begin van de coronapandemie gemaakt. Toen ‘afstand houden’ de standaard werd , diende zij een voorstel in voor een serie waarin gewone mensen werden gefotografeerd en geïnterviewd over de impact van corona op hun leven. Er werd een boek van gemaakt dat goed werd verkocht. De opbrengsten daarvan gingen naar het goede doel. Ook maakte ze een serie over zorginstellingen in Meijerijstad: ‘Zorg vur mekaar’. Ellis: “De aflevering over de Weievensehoeve is trouwens óók genomineerd bij de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen): voor beste serie. 19 mei horen we daar meer over.”

Rijkers is van oorsprong fotograaf. Waarom is ze ooit met dit werk begonnen? “Om ervaring op te doen met presenteren. Ik verhuur mezelf ook als typetje en zo kan ik mooi ervaring opdoen.”

Volslagen verrassing

De nominaties kwamen als een volslagen verrassing voor haar. “Ik wil trouwens wel even zeggen dat zo’n serie maken wel teamwork is: ik doe dat niet in mijn eentje. Ik ben heel trots op onze omroep. Daarom ben ik ook zo blij dat we, hoewel we relatief klein zijn, nu gezien worden in zo’n grote, landelijke verkiezing. En als het om mezelf gaat: wat ik doe is weliswaar vrijwilligerswerk, maar ik heb heel veel geleerd en het heeft me heel veel gebracht. Ik heb veel kansen gekregen en het is geweldig dat er zo in me geloofd wordt!”

En waar droomt ze nu, na de nominatie, nog van? “Ik ben erg van de mooie series en zou heel graag de serie ‘Zorg vur mekaar’, die ik samen met Hubertine van den Biggelaar (tekst) en Emile Kalmann (camera) heb gemaakt voor Omroep Meierij, voor Omroep Brabant maken. Want dat lijkt me gewoon heel gaaf.”

Burgemeester Kees van Rooij van Meijerijstad is trots op Ellis Rijkers en op de omroep. “Ik ben trots op Omroep Meierij, een lokale omroep die midden in de samenleving staat. De nominatie van Ellis Rijkers voor de prijs van Vrijwilliger van het jaar bij de NLPO is daarom óók een compliment voor onze lokale omroep.”

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Lokale omroepen drijven op vrijwilligers: iedere dag opnieuw zetten zo’n 20.000 mannen en vrouwen zich in voor hun omroep en de onafhankelijke lokale nieuwsvoorziening. Met de uitreiking van de titel Omroepvrijwilliger van het jaar wordt stilgestaan bij de belangrijke rol die zij spelen en krijgen ze de erkenning en waardering die ze verdienen. Er zijn in totaal 15 mensen genomineerd voor de verkiezing: 14 mannen en 1 vrouw. Stemmen op hen kan tot en met 17 mei via www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl

19 mei en 10 juni

Op 19 mei worden de vijf genomineerden bekend gemaakt die de meeste stemmen hebben ontvangen, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt tijdens de Lokale Media Awards op 10 juni in Beeld en Geluid te Hilversum.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Met dank aan Ellis voor de foto!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.