Koningsdag in Best

0
191
InAndOutOfAfrica-Menopause Nomad-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-Power of the pen-Menopause Magician-Interactive Acts-EersteHulpBijOvergang-MijnMoedboek-dewereldvanbnnvara-koningsdag in Best

Hebben jullie er ook zo’n zin in? In Koningsdag?

Oranje Vereniging Best pakt uit

Ook dit jaar staat Oranje Vereniging Best garant voor een mooie viering van Koningsdag. De vrijmarkt, het fietsversieren en het defilé vinden traditiegetrouw plaats. En op het Dorpsplein kun je neerstrijken op het speciaal ingerichte terras.

Aan dat terras heeft de lokale horeca natuurlijk haar steentje bijgedragen. Behalve van een hapje en een drankje, kan er ook genoten worden van een muziekprogramma voor jong en oud. Jeth Jeugdtheater verzorgt er gratis voostellingen.

VRIJMARKT

In alle vroegte, al vanaf 07.00 uur, kan met de opbouw van de vrijmarkt worden begonnen.  Die vindt plaats op de Hoofdstraat, die daar speciaal voor wordt afgesloten. Iedereen die wat wil verkopen of laten zien, kan zelf een favoriete plek uitzoeken. De markt duurt van 09.00 tot 15.00 uur. Heb je daarna geen zin om de spullen die je over hebt mee terug naar huis te nemen? Geen probleem, Het Goed heeft bij de kiosk een speciaal inleverpunt geregeld waar je ze kunt afgeven.

Op de vrijmarkt zorgt De Karrewiets rond 10.30 uur voor live muzikaal entertainment.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN EN DEFILÉ

Zoals elk jaar gebruikelijk is, worden alle gedecoreerden uit Best door het College uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst. De perfecte gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten of juist kennis te maken met de ‘oude garde’ die al eerder een lintje ontvingen.

De bijeenkomst, die in Prinsenhof wordt gehouden, is alleen toegankelijk voor genodigden. Het begint om 09.30 uur en eindigt om 11.45 uur. Vervolgens wordt om 12.15 uur het defilé afgenomen door de (nieuw) gedecoreerden op het bordes naast de burgerzaal.

Je kunt dit stuk ook in de krant lezen.

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties, altijd op basis van een persoonlijk gesprek of interview waarin ik goed luister en de juiste vragen stel. Zit jij om een goede tekst te springen? Klik hier om contact op te nemen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.