Secondhandshop Best open ,,Die brand was vreselijk!”

0
132
InAndOutOfAfrica-Menopause Nomad-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-Power of the pen-Menopause Magician-Interactive Acts-EersteHulpBijOvergang-MijnMoedboek-dewereldvanbnnvara-secondhandshop Best

Bijna een jaar nadat zijn Kringloopwinkel door brand werd verwoest, opent Ton Warnas op 30 april zijn ‘Secondhandshop’ aan de Hoofdstraat. ,,Het concept is anders dan mijn oude winkel, want dit is geen kringloop meer. En ik ga mijn klanten aan de ingang al positief overweldigen!”

Geen minimalistisch gedoe alsjeblieft!

In zes weken tijd bouwde hij het oude pand van Smits om, toch gauw zo’n 400 vierkante meter. ,,Meteen als mensen binnenkomen, moeten ze overweldigd worden. Zo van ,,Wauw! Wat een mooie spullen!” Het gaat er allemaal keurig uitzien, met mooie displays, maar niet van dat minimalistische gedoe alsjeblieft. ,,Als er bijna niks staat, ook al is het nog zo stijlvol, komen mensen niet meer terug.”

En Warnas kan het weten, want hij heeft bakken ervaring opgedaan met het werken in winkels waar tweedehands goed wordt verkocht. ,,Het is dus geen kringloopwinkel meer, waar mensen maar van alles kunnen komen brengen waar ze vanaf willen. Ik doe zelf de inkoop. Kleding, meubels, keukenspullen, noem het maar op. Nette spullen en alles doet het. Ik heb ook een vitrinekast met, zeg maar, de pronkstukken staan.”

Zo’n brand wens je niemand toe

Na de brand vorig jaar was hij natuurlijk flink aangeslagen. ,,Echt, zoiets wens je niemand toe! Het is verschrikkelijk en ik heb het echt moeten verwerken. Maar ja, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, hè. Al vanaf mijn tiende wilde ik een eigen winkel hebben en toen ik na acht jaar de oude kringloopwinkel Beter voor Best kon overnemen was ik dan ook erg in mijn nopjes.”

Na flink wat denkwerk besloot hij dat hij graag in het centrum van Best zou willen zitten, met een iets ander concept. ,,Niet meer zo groot, dan is het allemaal wat overzichtelijker ook. En ik run de winkel in principe helemaal zelf. De vrijwilligers die me vroeger hielpen bij de oude winkel zijn natuurlijk nog altijd welkom voor een praatje en een kopje koffie. Dat sociale aspect wil ik gewoon in stand houden. Maar echt hier werken, dat hoeft vooralsnog niet.”

Alles werkt!

Hij bevoorraadt de winkel zelf vanuit een klein magazijn. ,,Ik weet precies waar de klanten naar op zoek zijn. Mooie kleding, natuurlijk, maar ik vind dat een breder assortiment aan spullen beter is. Maar het moet wel allemaal mooi zijn, niet iets met vlekken erop of stukken eraf. En keukenspullen doen het ook altijd goed, met of zonder stekker eraan. Als het maar werkt.”

Een oude onderdelenhoek waar je mogelijk iets kunt vinden als bij jou thuis iets niet werkt, zul je er niet vinden. Warnas denkt dat het misschien wel even zal duren voordat zijn ‘oude klanten van vroeger’ aan het nieuwe concept gewend zijn. ,,Maar dat komt goed!” Zijn winkel is zes dagen per week open, tussen 9 en half 6, op zaterdag tot vijf uur.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties, altijd op basis van een persoonlijk gesprek of interview waarin ik goed luister en de juiste vragen stel. Zit jij om een goede tekst te springen? Klik hier om contact op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.