Met z’n allen, via de Rotarywensboom, naar de Efteling!

0
474
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-efteling via rotary

Vorig jaar Kerst hing er in de Rotary-Wensboom in Best een wens van een vijfjarig meisje dat haar knuffels wilde weggeven. Na contact hierover met de Voedselbank kwam er een nòg mooier idee naar boven: kinderen meenemen naar De Efteling, en hen voorzien van de nodige versnaperingen. Een hele operatie, maar alles liep gesmeerd.

Veel animo

De Voedselbank nodigde 45 kinderen uit om mee te gaan, tussen de 5 en de 15 jaar. “Het is heel fijn dat deze kinderen dan na de vakantie op school ook iets kunnen vertellen, als het gaat over wat iedereen in de vakantie heeft gedaan. Er waren trouwens ook nog ouders die vroegen of ze mee konden gaan, maar we wilden het toch echt voor de kinderen organiseren.”

Jeanette van de Ven van Rotary Best/Oirschot ging mee als een van de 18 begeleiders; elk duo nam zes kinderen onder hun hoede. De overige vrijwilligers bemanden een EHBO-post. “Ja, er komt heel wat bij kijken” lacht Van de Ven. “Dus we zijn blij dat we dit hele festijn samen met de Lions uit Son en Stichting Eddie uit Oirschot konden organiseren. Zo konden we de taken mooi verdelen. En de kosten niet te vergeten, want die zijn behoorlijk. € 46,00 per kaartje maar liefst. Maar goed, het is wel een hele mooie wens die we zo in vervulling kunnen laten gaan.”

Sponsoren

Boeren- en tuindersvereniging ZLTO uit Best en Oirschot sponsorden appels voor bij de lunch en uiteraard de ijsjes. En bij terugkomst in Best stond er een friteswagen die, uiteraard, frites en snacks uitserveerde.

“10 jaar geleden hebben we al eens eerder met de Voedselbank iets soortgelijks geregeld. Dus dat was alweer een flinke poos geleden. Nu kun je dit soort acties sowieso niet elk jaar doen. En dat hoeft ook niet, want er zijn genoeg andere dingen te bedenken. Nog voortbordurend op de wens van dat meisje dat haar knuffels wilde weggeven: in oktober gaan we een grote speelgoedinzameling organiseren in Best en al dat speelgoed brengen we dan naar de speelgoedbank in Eindhoven. Dus eigenlijk heeft haar wens tot twee mooie initiatieven geleid.”

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.