Veel nieuws over Campus Vitaal Best

0
387
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-populier
Foto via Pexels Free Upload

Een hele nieuwe ontvangstruimte is er gekomen. Hij wordt op 15 september feestelijk geopend door burgemeester Ubachs en wethouder Dijkhoff. En dat is niet alles. Op die dag wordt ook de stichting ‘Vrienden van Campus Vitaal’ gelanceerd. Voor iedereen die daar wel meer over zou willen weten en ook zelf wil komen kijken, wordt er ook nog een open dag georganiseerd.

Wat we doen is onbetaalbaar, maar de prijzen zijn redelijk

“We denken dat er toch nog mensen zijn die niet precies weten wat we hier allemaal doen. Dus die open dag op 17 september is een perfecte gelegenheid om dat te laten zien en uit te leggen.” Aan het woord is Hubertine van den Biggelaar, werkzaam als vrijwilligster bij Campus Vitaal.

“Eén van de vrijwilligers” lacht ze. “Want er is een heel team van vrijwilligers betrokken bij de operatie om het zo maar eens te noemen. Wij zijn beslist GEEN zorginstelling of dagopvang, laat ik daar maar eens mee beginnen. Bij ons werken mensen, onbetaald weliswaar, die om een of andere reden niet (meer) aan het reguliere arbeidsproces kunnen deelnemen. Maar het is geen bezigheidstherapie. Bij ons wordt dus echt iets gemaakt en uiteindelijk opgeleverd. Weliswaar kan iedereen werken in hun eigen tempo en op hun eigen manier, maar toch.”

De werkers hervinden zo hun zelfvertrouwen en hebben ondertussen ook nog echt plezier in het werk. Het komt voor dat mensen, na een periode bij de Campus te hebben gewerkt, weer terugkeren naar het reguliere arbeidsproces. “Ja, dat is natuurlijk heel mooi als dat gebeurt. Al vinden wij het stiekem ook een beetje jammer, want dan verliezen wij weer een waardevolle kracht”

Regionaal geproduceerd populierenhout

Tapasplanken, speelgoed en insectenkasten van regionaal geproduceerd populierenhout: zo maar een paar voorbeelden van producten die worden gemaakt. “De vrijwilligers begeleiden de mensen daarbij, ook met de apparatuur. We kunnen trouwens nog wel wat echt technische vrijwilligers gebruiken.” In het koffie-atelier wordt duurzaam geteelde koffie ‘omgepakt’ en in de biologische tuin getuinierd, samen met kinderen van basisschool De Zevensprong.

En de stichting? “Die is opgericht om geld te genereren voor bijvoorbeeld de vervanging en aanschaf van machines. Voor € 50,00 per jaar kun je Vriend van Campus Vitaal worden en krijg je allerlei leuke voordelen. Op campusvitaal.nl is daar binnenkort van alles over te vinden en natuurlijk vertellen we erover tijdens de open dag.”

Open dag

Die is op 17 september van 13.00 tot 17.00 uur. “Springkussen, speelgoed, showroomverkoop en … we vertellen wat we allemaal doen. Wist je bijvoorbeeld dat je ons als particulier opdrachten kunt geven? Dan maken we een ontwerp en doen we prijsopgave. Duur zijn we niet, maar in feite is wat we doen onbetaalbaar!”

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.