Politiegeweld Nederland: 41 moorden sinds 2016. Volgens Kick Out Zwarte Piet

0
115
Tekstschrijver-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Nederlands Politiegeweld 41 doden

Politiegeweld Nederland: 41 moorden sinds 2016. Volgens Kick Out Zwarte Piet dan toch.

Heb ik iets gemist?

Wisten jullie dat? Ik schrok ervan. Hoe hebben ze dat al die tijd weten stil te houden dacht ik nog. Of heb ik iets gemist?

Nee, ik heb niks gemist. En jullie ook niet. Maar toch beweerde Naomie Pieter van Kick Out Zwarte Piet dit onlangs doodleuk in een interview op radio1. En niet EEN veroordeeld! voegde ze eraan toe.

Rijksrecherche

In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek onder gezag van een officier van justitie. Daarna beoordeelt het OM of het vuurwapengebruik door de politie rechtmatig is geweest.

Sinds 2016 zijn 14 gevallen met dodelijke afloop onderzocht. Dat wil dus niet zeggen dat er 14 “moorden” zijn gepleegd door de politie. Laat staan 41.

Ik heb in het verleden regelmatig samengewerkt met de Rijksrecherche en ken de mannen en vrouwen die daar werken. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Als zij op onrechtmatigheden gestuit waren, lees: 14 moorden hadden ontdekt, dan hadden ze dat nooit onder het tapijt geshuffled. Maar het zou me verbazen als mevrouw Pieter de Rijksrecherche zou vertrouwen of raadplegen.

Mevrouw Pieter wil aandacht

Wat een stemmingmakerij van mevrouw Pieter. In mijn ogen ben je volkomen onbetrouwbaar als je met dit soort ongefundeerde beweringen naar buiten treedt. En ongeloofwaardig ook nog. Daarmee doe je afbreuk aan alles waar je voor staat.

Ik schrijf als correspondent voor de krant en werk daarnaast als tekstschrijver en samenschrijver voor diverse opdrachtgevers. Ik zou ook voor jou kunnen schrijven! Keertje overleggen? Neem contact met me op.

Lees hier een aantal artikelen die zijn verschenen over de beweringen van Pieter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.