Rotary Best Oirschot eigen bankje in St. Petersburg

0
102
Rotary BestOirschot vriendschapsbank St. Petersburg

Voor een mooi uitzicht op het wereldberoemde Hermitagemuseum in St. Petersburg kun je voortaan plaatsnemen op een speciaal bankje. Het “vriendschapsbankje” is door Rotaryclub Best-Oirschot geschonken aan de Russische Rotaryclub Neva in het kader van een internationaal vriendschapsproject. Er zijn in totaal 18 bankjes geplaatst.

Rotaryclub Neva

Meer dan 33.000 Rotaryclubs zijn er, wereldwijd, en ze vormen samen één grote familie. Als Rotarylid kun je, waar je ook bent, altijd een club bezoeken. Dat deed Olga van der Pennen dus ook toen ze met haar dochter in 2017 in St. Petersburg was. “Rusland heeft nog niet zoveel Rotaryclubs. Wij gingen naar Rotaryclub Neva in St. Petersburg omdat ik daar geboren ben. Er ontstond een warme vriendschap en in 2018 werd een delegatie van onze Rotaryclub uitgenodigd om het 20 jarig bestaan van Neva mee te vieren.”

Toen hoorden ze het verhaal over het internationale vriendschapsproject. Rotaryclubs van over de gehele wereld konden zo’n bankje “sponsoren”. Een deel van het geld zou worden aangewend om het bankje te maken, de rest was bestemd voor een goed doel. Terug in Best werd door de Rotaryleden unaniem besloten mee te doen met het project. “Het is zo belangrijk om vriendschappelijke banden met elkaar te onderhouden. Dat kan ook heel goed. De Rotary houdt zich niet met politiek bezig” stelt Olga.

Rotarywiel

En het bankje kwam er, op een prachtige plek in het park vlak bij Het Hermitage museum. “Ons” bankje werd officieel geïnstalleerd door gouverneur Ildus Yanyshev, van district D2223 van de Russische Federatie. “Alle bankjes zien er hetzelfde uit en zijn voorzien van het Rotarywiel” legt Olga uit. “In dat wiel staat de naam van de club: Best-Oirschot Nederland НИДЕРЛАНДЫ” We zijn er erg trots op!”

Ik schrijf voor de krant, mezelf en als je wilt ook voor jou. Jouw gedachten perfect verwoord in een stuk tekst waar je mee voor de dag kunt en wilt komen. Weten hoe dat werkt? Neem dan contact met me op. 

Het bovenstaande artikel staat ook in de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.