Saray Kehrens Mediator van het jaar

0
277
Saray Kehrens Mediator van het jaar 2019

vFAS

Haar vakbroeders, verenigd in de Vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators, kort gezegd vFAS hebben haar, uit het rijtje van genomineerden, de meeste stemmen bezorgd. Het is de tweede keer dat deze award is uitgereikt.

saray-kehrens-mediator-van-het jaar defHoog slagingspercentage

Zo’n 70% van haar echtscheidingszaken gaan via mediation, de overig 30% zijn de zogenaamde overlegscheidingen waarbij er 5 mensen aan tafel zitten; de echtgenoten met hun eigen advocaat plus de “coach”. “Dat gebeurt over het algemeen als er grote belangen meespelen. Dan zorgt deze setting voor meer balans.”

In Sarays praktijk is het slagingspercentage van een scheiding via mediation 95%, dat is nog hoger dan het landelijk gemiddelde (85%). Wanneer mensen zich bij haar praktijk melden stelt ze altijd mediation voor. “Je kunt het in ieder geval proberen. Mocht het niet lukken, kun je altijd nog ieder je eigen advocaat gaan inschakelen” stelt ze.

Sarays carrière

Na haar middelbare school besloot ze om rechten te gaan studeren, dat geeft een goede, brede basis. Ze deed dat in Maastricht. In eerste instantie overwoog Saray om daarna naar de politieacademie te gaan, of om kinderrechter te worden. Maar uiteindelijk besloot ze de advocatuur in te gaan en solliciteerde zij in de omgeving van Den Bosch. Ze koos voor een uitgesproken advocatenkantoor, waar ook aandacht werd besteed aan cultuur.

Langzaam maar zeker begonnen de verschillen zich af te tekenen tussen Saray, die familierecht deed, en haar voornamelijk mannelijke collega’s die zich richtten op hard en zakelijk incassorecht en faillissementen. Daarom stapte ze over naar een ander kantoor. Uiteindelijk heeft die stap ertoe geleid dat ze nu met een collega uit die tijd, Anja Snoeks, zelfstandig een praktijk runt. “Op ons kantoor werken alleen maar vrouwen” vertelt Saray. “Dat komt toevallig zo uit. De meeste familierechtadvocaten zijn namelijk vrouwen. We zitten allemaal zo’n beetje in dezelfde fase, met kinderen en zo en we werken allemaal parttime. Het is in ieder geval prettig samenwerken en we hebben allemaal dezelfde visie: We proberen iedere dag bij te dragen in het geluk van onze cliënten. En dat bereik je het vaakst door het overleg aan te gaan!”

Kehrens Snoeks Advocaten en Mediators houdt kantoor aan de Oranjestraat 13 in Best.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.