Toko Temu opent in Best

0
636
InAndOutOfAfrica-Menopause Nomad-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-Power of the pen-Mijn Moedboek-Interactive Acts-Toko Temu

Na 30 jaar komt er weer een echte Indonesische toko in Best, Temu genaamd. Dat is Bahasa Indonesia voor ontmoetingsplek. En laat dat nou precies zijn wat de eigenaren voor ogen hebben. Een echt, authentiek Indonesisch winkeltje wordt het, met accessoires, kruiden en natuurlijk heerlijk eten.

Eindelijk weer een toko in Best

Frans en Desirée Roks – de la Croix zijn de initiatiefnemers en ze hebben er echt zin in. Er kwam een lawine aan positieve reacties toen ze over hun plannen vertelden op Facebook. “Er is gewoon veel behoefte aan een echte toko” beweert Desirée . “Dat bleek wel toen we in de buurt gingen polsen hoe mensen erover dachten. Vrijwel iedereen is dol op echt Indonesisch eten en de ingrediënten die ze kunnen kopen om zelf een Oosters potje klaar te maken. Maar je kunt bij ons dus gewoon eten afhalen, dat is veel makkelijker, toch!”

Lekker eten is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar oma als haar moeder werkten vroeger als kokkin en haar moeder heeft jarenlang in de catering gezeten. Zelf houdt ze ook van koken. Wat de stijl zal zijn? “Tsja, in ieder geval echt Indonesisch eten! Maar de ene soto ayam is de andere niet hè. Vergeet niet, Indonesië bestaat uit meer dan 20.000 eilanden en die hebben allemaal hun eigen kookstijl.” Desirée komt zelf oorspronkelijk uit Nieuw- Guinea, maar kwam al op tweejarige leeftijd naar Nederland.

Niet meer “iets meebrengen”

Inderdaad: dat hoeft Desirée niet meer te doen. Want hoe kwamen ze er eigenlijk op, om deze toko te beginnen? “Nou, mijn collega’s vroegen altijd aan mij of ik voor hen ook spullen van de toko wilden meebrengen. En toen bedachten we: “Waarom beginnen we er zelf geen hier in Best?” Zo gezegd, zo gedaan. Ze zitten ongeveer op de plek waar er vroeger ook een was. “Die was van de moeder van een neef van de moeder van een collega!” schatert Desirée.

De eigenaar van het pand deed het grove werk maar de finishing touch kwam voor rekening van Frans en Desirée zelf. “We hebben zelf alles van een verfje voorzien en met de houten rekken en accessoires zoveel mogelijk een Indonesische sfeer weten te creëren. We zijn beslist geen gewone supermarkt en zo willen we er dus ook niet uitzien. We verkopen ook woonaccessoires en wierook en meer van dat soort typische Indonesische spullen.”

Toko Temu is gevestigd aan de Koningin Julianaweg 35 in Best. Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.