Vrouwelijke horeca-ondernemers in Best

0
1640
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-lunchroom frisz Best
Met dank aan Frisz uit Best voor de foto

De vrouwelijke horeca-ondernemers in Best doen het goed! Ze laten zich niet kisten door alle corona-perikelen. “Het kan alleen maar beter worden!” zeggen ze en dat is precies de goeie spirit.

Lunchroom Frisz aan de Hoofdstraat opende 19 augustus haar deuren; een groot succes. Een lekker terras voor de deur zorgt voor een mooie aansluiting met het Dorpsplein. Restaurant Suus aan de Oirschotseweg mikt op een openingsdatum van 1 september.

wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-lunchroom frisz Best

Haing Chang en Linda Smulders-van Weert richten zich in Lunchroom Frisz aan de Hoofdstraat 2 op lekkere, verse en gezonde producten. “Weloverwogen gekozen en met liefde klaargemaakt. Zodat je meteen weet: dit proef ik dus! Gezond, vers en fris, met liefde klaargemaakt.”

Haing heeft jarenlang lesgegeven en altijd gezegd: als ik daarmee stop ga ik broodjes smeren! Linda heeft in een aantal winkels in Best gewerkt. “We zagen het pand en dachten: dit is ‘t. Een paar dagen daarna stak corona de kop op. Het zorgde er wel voor dat we alles goed konden overdenken. We gaan echt de tijd nemen voor onze gasten. Het gaat ons er vooral om dat mensen zich bij ons thuis voelen.”

wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-restaurant Suus Best

Restaurant Suus van Suus Gerrits zit waar vroeger De Buffel zat. “Ik heb daar 10 jaar gewerkt en ik wist, toen de eigenaren vertelden dat ze gingen verhuizen, dat ik deze kans moest pakken. Ondanks het gedoe met corona. In feite gaf dat ons juist extra veel voorbereidingstijd om alles goed op de rit te krijgen. We hebben het hele pand op zijn kop gezet. Het is echt heel hip geworden!”

In haar keuken staat chefkok Guust Mortier, afkomstig van De Kastanjehof in Gemert. “We focussen ons op het Midden-Oosten en bieden naast vis, vlees en gevogelte ook  “mezze” aan. Dat zijn kleine gerechtjes zoals hummus of Baba Ganoush. Je kunt ze met brood eten of combineren met onze andere gerechten.”

Suus is positief, ondanks de voorspelling van een tweede corona-golf. “We beginnen van onderaf aan. Het kan alleen maar beter worden. Ik hoop natuurlijk dat de horeca weer snel de kans krijgt om te doen waar we goed in zijn: mensen verwennen en ze een goed gevoel geven.”

Ik schrijf als correspondent en tekstschrijver niet alleen voor mezelf, maar (als je wilt) ook voor jou. Weten hoe het werkt? Neem contact met me op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.