Wat is Google KEEN?

0
67

Google heeft iets nieuws aangekondigd, Google Keen. Wat is Google KEEN? Het is een proactieve manier om informatie te verzamelen en te delen over een onderwerp waar je geïnteresseerd in bent.

Je kunt anderen uitnodigen mee te doen met je KEEN maar dat hoeft niet. Het doet in de verte denken aan Pinterest, maar het onderscheidt zich daarvan omdat het pro-actief is door machine learning. En wat is dat dan weer in ’s hemelsnaam?

Machine learning

Dit is de definitie: Machine Learning is een onderdeel van Artificiële Intelligentie en stelt dat de machine (jouw device: laptop, tablet, telefoon) het vermogen heeft om zich aan te passen aan nieuwe situaties, het kan algoritmes en patronen ontdekken en gebruiken.

In dit geval: het borduurt voort op de zoekresultaten die jij in jouw KEEN verzamelt op basis van interesses die jij hebt aangegeven. Naarmate die verzameling zoekresultaten groeit en de keuzes die jij maakt door resultaten te bewaren (GEMS) “snapt” KEEN steeds beter waar jouw specifieke interesse ligt. En vervolgens wordt daar specifieker op gezocht. De resultaten, de uitkomsten daarvan krijg je aangeboden in de frequentie en hoeveelheid die jij zelf kunt aangeven bij de KEEN in kwestie.

Waarom Google Keen?

Google wil haar klanten het allerbeste antwoord geven op de vraag die zij stellen. Daarom waardeert Google unieke, volledige en duidelijke content die ook nog eens snel wordt gepresenteerd. KEEN is een nieuwe manier voor Google-gebruikers om informatie te verzamelen en te delen met elkaar. Websites die op deze manier worden “gedeeld” zullen omhoog schieten in de Google zoekresultaten. Als marketeer/webbouwer/zoekoptimalisatie-expert moet je dus nog beter zorgen voor die “goede content” zodat je op de Google KEEN-trein kunt meeliften.

Hoe is Google Keen ontstaan?

Het is een (nog) experimentele web-/Androidapp, onderdeel van de zogenaamde Google’s Area-120 projects. Area 120 lijkt nog het meest op een soort broedplaats waar kleine teams met elkaar samenwerken om een innovatief project op te starten en uit te bouwen.

Keen ontstond doordat een echtpaar via de telefoon met elkaar links zat te delen over hun favoriete individuele en gezamenlijke onderwerpen. Zo gauw de één iets gevonden had, deelde hij of zij dat met de ander. Het zoeken naar meer informatie over die onderwerpen deden ze natuurlijk zelf. Toen bedachten ze dat het ook handig was als Google hen “vanzelf” informatie hierover zou toespelen. En … als ze er desgewenst andere mensen bij zouden kunnen betrekken (die ook interesse hebben in dat specifieke onderwerp). Vervolgens kun je dan besluiten om het binnen die groep te houden OF het te delen met de rest van de wereld (via de Public-setting).

Hoe maak je een Google Keen?

Ik ben er meteen ingedoken en heb een KEEN aangemaakt over het bouwen van een woning: Schuur of container huis bouwen Want dat wil ik op termijn gaan doen en het lijkt me leuk om daar alvast informatie over te verzamelen. Ik heb een instructie voor jullie gemaakt hoe je zo’n KEEN aanmaakt, die kun je downloaden (dan zie je alle schermen) => Google Keen screen prints Verderop leg ik je ook nog stap voor stap uit hoe het werkt.

Terwijl je de KEEN bouwt zie je eigenlijk meteen al wat de achterliggende gedachte is. Google komt onmiddellijk met suggesties van zoektermen die betrekking hebben op het onderwerp dat jij hebt ingevuld. Als je het onderwerp in het Engels zou invullen krijg je nog veel meer suggesties (dat heb ik al even getest).

Stap 1: Ga naar Google KEEN

Klik op https://staykeen.com/

Stap 2: Maak een Google KEEN aan

  • Klik op de zwarte button met het witte Plus-teken
  • Creëer een KEEN door jouw specifieke onderwerp in te voeren
  • Klik op de Next-button

Stap 3: zoek criteria opgeven

selecteer een aantal zoeksuggesties die worden aangeboden en voeg eventueel je eigen zoekcriteria toe.

Stap 4: Omschrijving toevoegen en bereik selecteren

Type een korte omschrijving in van het onderwerp van jouw KEEN. Selecteer het bereik door te kiezen voor:

  • Private: alleen voor jou zichtbaar
  • Shared: voor jou zichtbaar EN voor de mensen die jij uitnodigt
  • Public: voor iedereen zichtbaar

Klik op de Create-button. De KEEN is nu zichtbaar op jouw “hoofdscherm”.

Stap 5: Selecteren van Gems

Klik op de KEEN die je zojuist hebt aangemaakt. Met de zoekresultaten die worden getoond kun je je een aantal dingen doen. Direct rechtsonder de afbeelding zie je het GEM-icoon, daarmee sla je dit zoekresultaat op (je geeft daarmee aan dat dit één van je favorieten is). De drie puntjes links van het GEM-icoon bieden je de mogelijkheid dit specifieke zoekresultaat te openen, te delen, weg te gooien of te bewaren.

Meer weten over Google KEEN?

Klik op deze link om meer te lezen over Google KEEN: https://www.blog.google/technology/area-120/keen/

Laat mij eens weten wat jullie ervan vinden? Stuur me een mail!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.