Witte haai bekijkt menukaart in Plett, Zuid-Afrika

0
1667

Plett, afkorting van Plettenberg Bay, is een prachtige plaats aan de kust. Bij Enrico kun je bijna met je tenen in het water lekker Italiaans eten en ondertussen genieten van de zee en het strand. Ik was er vorig jaar nog; het is ongeveer anderhalf uur rijden van waar ik zit via de bij de toeristen bekende Tuinroute.

Witte haai bekijkt menukaart in Plett, Zuid-Afrika

Maar behalve de gasten bij Enrico zijn er ook andere wezens die een menukaart bekijken in Plett. Dat blijkt wel uit de video die een veertienjarige jongen maakte met een drone. Deze witte haai zwemt rondjes in de buurt van de nietsvermoedende surfers en kayakkers. Pas na verloop van tijd krijgen ze hem in de gaten en maken ze zich halsoverkop uit de voeten. Gelukkig raakte er niemand gewond.

InAndOutOfAfrica-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Witte haai bekijkt menukaart in Plett, Zuid-AfrikaDe afgelopen dagen werd er al melding gemaakt van deze haaien die dicht naar de kust komen omdat ze dan de zeehonden te grazen kunnen nemen.
In deze tijd van het jaar gebeurt dat veelvuldig. Maar toch blijken mensen die berichten met een korrel (zee)zout te nemen.

Je moet er toch niet aan denken dat je daar lekker aan het plonsen bent terwijl er zo’n griezel naar je loert met die koude ogen van hem! En die tandjes niet te vergeten.

Ik schrijf regelmatig over mijn leven in Zuid-Afrika, kijk maar eens op mijn InAndOutOfAfrica. Maar … ik kan ook voor JOU schrijven! Meer over weten? Neem dan contact met me op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.