Wilheminadorp en Kantonnier Best worden gehoord!

0
1281
Gebiedsvisie Wilhelminadorp Best

De brief die de voorzitters van het bewonersoverleg Kantonnier en Wilhelminadorp aan de raad hebben geschreven lijkt nu zijn vruchten te gaan afwerpen. Ze hebben een toezegging ontvangen van de gemeente dat er een gebiedsvisie zal worden opgesteld waarin hun punten zullen worden meegenomen.

“Het werd wel tijd” verzucht Peter Bouman. “Wij hebben al heel lang het gevoel dat het aan visie ontbreekt als het om onze wijken gaat. Er worden ad-hoc beslissingen genomen en we hebben nota bene in de staatscourant moeten lezen dat er hier zebrapaden gaan verdwijnen! Je kunt onze wijken niet over één kam scheren met de rest van Best. Ze zijn al meer dan 60 jaar oud, er wonen hier allerlei verschillende mensen en we hebben zowel arbeiderswoningen als vrijstaande huizen. We zouden bij wijze van spreken een visie op straatniveau moeten hebben.”

Bouman heeft met Jos Spelde de brief aan de raad geschreven omdat ze zich zorgen maken. De criminaliteit neemt toe, bewoners zijn niet meer met elkaar verbonden en er heerst een gevoel van onveiligheid. Daarnaast voelt men zich achtergesteld door de gemeente. “Er is altijd genoeg geld om in het centrum zaken aan te pakken, maar wij vangen altijd bot.”

Een aantal zaken heeft echt aandacht nodig: er is sprake van achterstallig onderhoud, de groenvoorziening moet worden aangepakt en er moet een echt buurthuis komen. De Wig zou daar prima voor kunnen dienen maar de gemeente wil het gebouw liever omturnen naar woningen. Volgens Bouman is het daar echter totaal niet geschikt voor.

Hij heeft zelf pogingen gedaan om het pand aan te kopen met het idee om er een gezondheidscentrum in te vestigen en het een buurthuisfunctie te geven maar kreeg bij de gemeente nul op het rekest.

Ondanks alles worden er in de wijk mooie initiatieven ontplooid. Zo is er een elektrische auto gekomen die de bewoners kunnen delen, wordt er hard gewerkt aan een nieuwe speeltuin en wordt er actie ondernomen om de leegstand tegen te gaan.

Bouman wil vooral vooruitkijken. Hij heeft er vertrouwen in dat zaken nu echt goed opgepakt gaan worden. Naar aanleiding van de brief aan de raad heeft hij diverse vertegenwoordigers van politieke partijen gesproken en zaken goed voor het voetlicht kunnen brengen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.