Willie en Annie Pluijm uit Best 50 jaar getrouwd

0
205
content schrijven-tekstschrijver-Eindhovens Dagblad-Wilma Vervoort-Power of the pen-50 jaar huwelijk

Willie en Annie Pluijm uit Best 50 jaar getrouwd. En nog steeds gek op elkaar!

Willie en Annie Pluijm-Kielenstijn vieren op 19 februari hun gouden bruiloft. Het geheim achter dit goede huwelijk? Ze snappen dat het in deze tijd waarschijnlijk heel ouderwets klinkt maar het komt uiteindelijk tòch neer op Geven En Nemen, en dan voorál geven.

Willie was bevriend met Annies broer. Hij vond haar van het begin af aan heel leuk maar de vonk sloeg pas 3 jaar later over. De vaste verkering was een feit en na 2 jaar deed Willie een aanzoek. Vlak daarna werd er getrouwd en in twee jaar tijd kwamen er twee kinderen, zoon Patrick en dochter Mirjam. Willie en Annie zijn heel trots op hun gezin, niet in de laatste plaats op hun 6 (bonus) kleinkinderen.

Misrekening

“De bruiloft was echt geweldig” herinnert Willie zich. Deze werd gehouden in café Mi-Jo, waar Willie stamgast was. “De kastelein sprak een vaste prijs af voor het feest, 600 gulden. Nou, dat heeft ie geweten! Wij hadden 12 kinderen in de familie en alle ooms en tantes die op de receptie kwamen mochten van ons ook gezellig op het feest blijven natuurlijk!” Na de bruiloft hadden ze niet direct woonruimte. Ze mochten intrekken bij een tante van Annie; iets waar ze nog steeds dankbaar voor zijn. In 1971 verhuisden ze vanwege Willies werk naar hun eerste eigen stek, de Leemkuilen in Best.

Geven en nemen

Wat ze het meest in elkaar waarderen? Volgens Willie heeft Annie heel veel geduld met hem, ze heeft hem altijd heel vrijgelaten om allerlei activiteiten te ontplooien. Hij was vaak buiten de deur omdat hij in allerlei besturen zat en handbalcorrespondent was voor het Eindhovens Dagblad. Ondertussen zorgde Annie ervoor dat de kinderen niets te kort kwamen. Annie vindt Willie een zorgzame man die altijd voor iedereen klaar staat. Hij is heel romantisch, verwent haar graag en komt elke trouwdag en verjaardag met een prachtig boeket op de proppen.

Een mooie herinnering uit hun huwelijk is de reis naar Canada die ze van de kinderen kregen voor hun zilveren bruiloft. Ze zijn er 4 weken lang geweest, samen met de kinderen, en hebben veel tijd doorgebracht met de familie die daar woont.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op.

Eindhovens Dagblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.