Zomertrends 2021 Er mag van alles!

0
535
inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-vogue

Afgelopen week zat ik in Zierikzee op een terras met een stomende cappuccino en een bord met garnalenkroketten. Als ik zelf een trend mag zetten: garnalenkroketten! Het rijmt ook nog. In Zeeland kom je ze op zowat elke menukaart tegen en mijn hemel, wat zijn ze lekker. Zeker als je ze dus als vanouds in de stralende zon op een terras kunt oppeuzelen omdat die terrassen gewoon weer OPEN zijn. Tip: mijn ultieme kroket at ik bij Brasserie Die Kaoie in Zierikzee.

inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-die kaoie zierikzee

Terras-klaar?

Ik betrapte mezelf erop dat ik er niet echt “terras-fähig” bij zat. Snel een broek en een bloesje aangetrokken dat lekker zat maar daar hield het dan ook wel mee op. Dat had wel beter gekund. Maar ik ben het dan ook helemaal niet meer gewend om me op te doffen. Voor wie??
Het afgelopen anderhalf jaar heb ik als een soort schrijvende kluizenaar achter mijn laptop zitten werken. Aan videobellen deed ik niet dus geen kip die me zag. Kijk, een joggingbroek aantrekken of zelfs een onesie, allez! Maar het ging van kwaad tot erger. Mijn mascara en lippenstiften droogden uit, de parfumfles bleef vol en mijn haar, tsja. Of liever gezegd: nee. Ik liet het lekker aan de lucht drogen waardoor ik nog het meest op een Ierse setter leek: alles hing slap naar beneden.

Maar nu is de tijd toch wel aangebroken om de ommekeer in te zetten. Gisteren merkte een vriendin op dat iets in de mode was en ik realiseerde me dat ik geen flauw idee had. Wat is nu “in” en wat moet ik kostte wat kost vermijden om geen flaters te slaan? Fasten your seatbelts! Hier komen de trends; ik onderscheid ze in Vrouwelijke en Mannelijke. Wie de schoen past trekke hem aan.

Vrouwelijke:

Zwart/wit of fruitkleuren. Maxi jurken, broeken met wijde pijpen en als je iets draagt met een cape of kraag zit je snor. Trek je iets aan dat glittert? Dan pak je meteen de discotrend mee, die is ook weer hip. Tot op heden allemaal goed te doen, toch? Bij de volgende tips treedt misschien, net als bij mij overigens, enige aarzeling op.

inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-Vogue

Volgens de Vogue: Bralette – midriff flossing – cut out – korsetten. Een bralette zou ik omschrijven als een opgepimpte bh die je aan iedereen wilt laten zien. Desgewenst kun je deze look aanvullen met koorden die je dan overlangs je middenrif wikkelt (en die je dus ook aan iedereen wilt laten zien). Voor alle duidelijkheid: ik wil dat dus niet, want er valt bij mij gewoon TE veel (letterlijk) te zien in die contreien. Een sixpack in mijn sixties: droom maar lekker verder. Maar het ziet er natuurlijk verrekte spannend uit. Het punt is alleen dat het toch vaak gedragen wordt door mensen die het eigenlijk niet kunnen hebben, maar “… dat moet kunnen!”

Een korset, ja, waar blijft al dat overtollige weefsel zodra je de boel aansnoert? Het hangt er aan de bovenkant overheen of het komt er ergens onderuit. Bij mij dan hè, bij jullie natuurlijk niet. Een cut out (uitsnijding) op een strategische plek is zo gek nog niet. Ik beveel de achterkant aan. Van de week zei Nikkie Plessen nog dat de aandacht deze zomer op de rug kom te liggen. En bijna iedereen heeft wel een mooie rug, voegde ze eraan toe.

De kleur “zomers beige”, gevlochten leer, materiaalmix en “chunky” sandalen (ik zou ze lomp noemen maar goed, smaken verschillen). Hakken mag, maar hoeft niet per se. Gevlochten leer, dat kan trouwens zeer doen, zeker met blote voeten. Ik spreek uit ervaring. Het ziet er comfortabeler uit dan het is.

Mannelijke:

Qua kleur kun je kiezen voor zowel poeder/pastel als fel. Het mag allemaal wat wijder hangen. Ga je voor de seventies-stijl dan zit je helemaal goed, bijvoorbeeld corduroy-jasjes en wijde pijpen. Echt “hot”? Een shirt met Hawaii-print. Mijn Zuid-Afrikaanse verkering liep dus op de trends vooruit toen hij vorig jaar op zoek ging naar zo’n printje. Ananassen, palmbomen en flamingo’s moesten erop staan. Nooit gevonden, maar dit jaar liggen ze dus kennelijk voor het opscheppen.

Linnen kleding is altijd goed, als het maar lekker ruim zit. Ik persoonlijk vind een vent in een linnen shirt altijd woest aantrekkelijk. Nou ja, altijd gaat misschien wat ver, maar het scoort bij mij wel punten. Vooral als het wit is (echt wit dus) of lichtblauw. Maar zo’n linnen broek zonder gulp met een touw vind ik dan weer een remedie tegen de liefde. Zeker met sandalen eronder.

Qua schoenen moet je denken aan instappers, boots, slippers en hoge sneakers.

Wat NIET meer kan (gelukkig!): Skinny Jeans. Weg ermee. Althans, niet meer aantrekken. Bewaren mag wel alhoewel Fred van Leer altijd zegt: stijlen komen wel terug maar toch altijd nèt iets anders.

Make up

Extravagante eyeliner en flink kleur op de ogen. Je moet toch de aandacht van dat mondkapje zien af te leiden immers. Ik vind het wel iets mysterieus hebben persoonlijk, dat kapje. Maar liever doen we hem af natuurlijk. En vervolgens zit ik mooi te kijken met mijn uitgedroogde lippenstiften. Ik begrijp dat ik voor volle, glanzende kleuren de boer op moet.

inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-shiny diamond

Naturel make up mag ook, maar dat betekent dus NIET “niet opgemaakt”. Maar wel dat je je zo opmaakt dat het lijkt alsof je je niet hebt opgemaakt. Of zoiets. Nog nooit voor elkaar gekregen. Joost mag weten hoeveel “nude” lipsticks ik in de loop der tijd wilde kopen omdat het zo mooi stond op een foto. Die liet ik dan zien aan zo’n Douglas-mevrouw: “Zulke kleur lippen bedoel ik!” O, die! DIE had ze wel! Vervolgens werd het er vakkundig opgesmeerd en zag ik in de spiegel alleen maar een heel flets bekkie. Tot ergernis van die mevrouw die het “… past precies bij U!” vond. Nee dus.

Vrouwenhaar

Ik bezit over een haarscherpe midden scheiding die er vanzelf inschiet. Laat dat nou NET niet de mode zijn. De zijscheiding komt terug, evenals de “zachte” pony. Geen uitgesproken exemplaar maar meer subtiel, “bangs” heet dat, franjeachtig.

Gelukkig is de haarkleur van vorig jaar (asblond) echt de haarkleur van vorig jaar. We gaan nu voor tinten uit de natuur, zoals zacht bruin.

Korte kapsels: prima, maar dan niet de “praktische” modellen die alleen voor het gemak dienen. Volgens tijdschrift “Jan” moet het een beetje Frans zijn. Dat vind ik altijd een van de moeilijkste stijlen: Frans. “Je ne sais quoi” is ook zo’n term. Ik leg dat altijd uit als ongekunsteld, achteloos, alsof het geen moeite kost. Maar hoe ongestudeerder het eruit ziet, hoe moeilijker het waarschijnlijk was om het zo te krijgen. Dat is mijn persoonlijke ervaring.

Mannenhaar

inandoutofafrica-wilmavervoort-tekstschrijver-interactive acts-menopause nomad-menopause magician-power of the pen-peaky blinders

Lang haar, kort haar, gemillimeterd, opgeschoren, rock and roll, het mag allemaal. Ook de Peaky Blinders-kapsels zijn in (“undercut” noemen ze dat).

Zomertrends 2021

Nou, dat zijn ze dus, de trends. Maar wat je ook doet: smeer je altijd goed in tegen de zon en kijk of dat spul niet over de datum is.

Bovenstaand artikel verschijnt in Vijftigplusmagazine, editie juli. Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

De afbeeldingen komen bij Pexels vandaan, het platform dat gratis stockfoto’s aanbiedt. Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.