Bijstand aanvragen? En wat kun je zelf doen?

0
801
bartering-interactiveacts-wilmavervoort

Bijstand aanvragen? En wat kun je zelf doen? Om minder afhankelijk te zijn? Om te zorgen dat we het geld uit te smeren over een langere periode?

De aangekondigde regelingen voor ondernemers zijn fantastisch. Natuurlijk waardeer ik de stappen die de regering zet enorm. Tegelijkertijd besef ik terdege dat dit niet is wat we als land lang vol kunnen houden. Het zou ons compleet uithollen en de gevolgen daarvan brengen ons van de regen in de drup.

Ik pieker me suf hoe we als “noodlijdende” ondernemers/zzp’ers zelf voor (deel)oplossingen kunnen zorgen, zodat we misschien minder beroep zouden hoeven doen op de regelingen. Daar minder afhankelijk van worden. Lees alsjeblieft verder want dit is geen praatje om mezelf aan te prijzen. Mijn doel is uit te vinden of en hoe we elkaar vanuit een zakelijke invalshoek kunnen helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Ik heb wel een idee. Lees hier verder (want anders wordt het bericht te lang). Of: stuur me een bericht, dat mag ook. wilma@wilmavervoort.nl of via een direct bericht.

Ten eerste:

Aan de organisaties die “genoeg geld” hebben doe ik een oproep. Misschien is dit juist een periode waarin je als organisatie zaken en taken kunt oppakken waar je tijdens het “gewone leven” alsmaar niet aan toekwam. Wanneer je daar een externe voor nodig hebt zou je die persoon juist nu misschien enorm matsen (door hem/haar in te huren) terwijl je jezelf tegelijkertijd alvast goed uitrust voor een vliegende start straks?

Ten tweede:

Aan alle andere ondernemers/organisaties die wel “iets” nodig hebben maar krap zitten: is er een ander “betaalmiddel” te bedenken? Kortom, zou je kunnen ruilen, dus de ene dienst voor de andere? Of misschien een klein deel betalen en straks als het weer beter gaat de rest? Natuurlijk zitten daar risico’s aan, je hoeft het mij niet te vertellen. Maar als we “old skool” blijven denken en achterdochtig blijven, is dat dan zonder risico’s?

Wie heeft er zin om mee te doen? Ik trap zelf vast af. Zit je om één van mijn diensten verlegen? Wat zou je er tegenover willen zetten?

Wat heb ik te bieden?

Ik ben correspondent, tekstschrijver (voor social media of websites-blogs-advertorials-complete huis-aan-huisbladen), redacteur (ik redigeer bestaande teksten of bouw verschillende documenten om tot een aantrekkelijk plan bijvoorbeeld), WordPress-websitebouwer en ik kan je Social Media-kanalen bijhouden.

Wat heb ik zelf nodig?

Mijn administratie moet bijgewerkt worden, ik heb warme leads/aanbevelingen nodig, als ik terug in Nederland ben zou het handig zijn als ik af en toe over een auto kan beschikken. Soms ben ik op zoek naar tijdelijke woonruimte. Uiteraard heb ik ook een uitgroei en haar dat gesnoeid moet worden 😊 Of een behandeling bij de mondhygiëniste. Er is van alles te bedenken.

Doe je mee? Stuur dan een bericht naar wilma@wilmavervoort.nl of neem contact op. Wil je weten wat ik allemaal zou kunnen bieden? Kijk dan hier en hier. Laten we proberen er met elkaar iets van te maken! Joost mag weten tot welke mooie samenwerkingen het gaat leiden die we ook lang na deze nare tijd kunnen voortzetten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.