Goed nieuws voor vaste gasten Il Gusto in Best

0
1264
inandoutofafrica-menopause nomad (8) (1)-1024x768-512x384

Want onder de nieuwe eigenaar gaat er wel een hoop veranderen … maar op zo’n manier dat de vaste gasten zich nog steeds welkom zullen voelen.

Een Italiaans restaurant, dat hoort gewoon in De Boterhoek in Best. Sinds jaar en dag is dat Il Gusto, maar inderdaad, de huidige eigenaar gaat ermee stoppen. Half oktober gaat het nieuwe restaurant open. Ook Italiaans. Ook Il Gusto.

Nog steeds herkenbaar na alle veranderingen

“En het is belangrijk dat onze gasten weten dat ze nog steeds heel goed terecht kunnen straks, in de nieuwe opzet. Ik weet dat sommigen zich dat afvragen” vertelt Koen Dijkstra, de huidige eigenaar. Hij heeft een rijk horecaverleden en is van alle markten thuis. “Kok, afwashulp, schoonmaker, noem het maar op. Ik ben overal voor in.”

In 2012 begon hij het restaurant over te nemen. Het heette toen nog La Lanterna. Per 1 december 2014 was het overnameproces afgerond. “Zoetjesaan heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Het interieur veranderd, de uitstraling vernieuwd zeg maar. En ook de kaart uitgebreid; meer vis- en vleesgerechten.”

Zijn ambitie was om een goedlopende zaak nog beter te laten lopen. En dat is gelukt. “En nu heb ik mijn doel bereikt en wordt het tijd voor iets anders.” Hij ging op zoek naar een opvolger en vond die in Janneke van Dingenen. Er ontstond wel wat reuring in Best, toen bekend werd dat de zaak zou worden overgenomen.

Zelfde prijssegment

“Mensen denken toch: wat zal er veranderen? Komt er een heel nieuwe kaart? Is het nog wel Italiaans? Wordt het niet heel duur?” vertelt Koen. Volgens Janneke zijn zorgen overbodig. “We blijven in hetzelfde prijssegment zitten wat men gewend is. De gerechten blijven Italiaans, met een Franse twist. De pizza-houtoven blijft.”

Janneke komt uit een horecanest en heeft bij het familiebedrijf veel ervaring opgedaan. Nu is ze toe aan het runnen van een eigen zaak. “En mijn zus Fleur en mijn moeder komen ook helpen. Dus het is ook weer een familiebedrijf.”

“Il Gusto ondergaat straks een complete metamorfose” Janneke van Dingenen

Op 1 oktober wordt de sleutel overhandigd en start een fikse verbouwing. “De bar en de houtoven blijven. Voor de rest verandert er van alles. De meubels, kleuren, huisstijl en we krijgen een nieuwe, compleet elektrische keuken. Die wordt ook meer open qua opzet. Het wordt een complete metamorfose.”

Als alles meezit wordt er op 17 oktober proefgedraaid en gaan op 18 oktober de deuren open voor het publiek. “Wie het leuk vindt om ons te volgen kan op onze sociale mediakanalen kijken. Daar laten we zien hoe de verbouwing verloopt.”

Koen Dijkstra nodigt gasten en vrienden uit voor een afscheidsborrel op 28 september tussen 18.00 en 22.00 uur. De huisband Groovy Gents treedt dan ook op.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties. Ik ben gespecialiseerd in het afnemen van interviews. Verder schrijf ik ook lekker voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.