In de agenda: 60 Plus Markt Best op 25 mei

0
188
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort- 60plus markt levbest

De grijze golf komt eraan. En dan hebben we het niet over de Volkswagen, maar het aantal senioren. Op de 60 Plus Markt kun je terecht voor allerlei tips. Wie zet er straks jouw kliko buiten en hoe blijf je fit zodat je al die wilde toekomstplannen echt kunt uitvoeren?

Het aantal 80-plussers is straks in 2040 verdubbeld ten opzichte van nu en een kwart van de bevolking is 65plus. Het is dus niet zo gek dat LEV Best, de welzijnsorganisatie, in verschillende projectgroepen signalen oppikt: er moet meer aandacht komen voor gezond en vitaal ouder worden. Daar kun je, bij wijze van spreken, niet vroeg genoeg mee beginnen.

Goed bezochte markt

Marije Vink en Sietske Scheers van LEV Best brainstormden met de ouderenbonden in Best over de mogelijkheden om zestigplussers op een leuke en positieve manier aan het denken te zetten over het leven na het pensioen. ,,Zo kwamen we op de 60Plus Markt uit. Een dag waarin allerlei organisaties, speciaal uit Best, informatie verstrekken aan bezoekers over onderwerpen als wonen, welzijn, zorg en vrije tijd. We zien bij andere gemeentes dat dit soort dagen heel goed bezocht worden.”

Erfgoedvereniging Dye van Best staat ook op de markt. ,,We willen de aanstaande pensionados op een idee brengen voor een hobby en meteen onze bekendheid vergroten”, vertelt secretaris Wil van den Bragt.

Mensen denken toch nog vaak in de trant van Als …. Dan

Zo gezond en gelukkig mogelijk ouder worden; wie wil dat nou niet? ,,Toch denken mensen vaak in de trant van als … dan”, volgens Vink. ,,Dus meer in de zin van: Dat Komt Nog Wel. Natuurlijk heb je niet alles zelf in de hand, maar erover nadenken, je laten voorlichten en alvast stappen te zetten kan geen kwaad.”

En die kans krijgen bezoekers volop tijdens de 60Plus Markt, want zo’n 50 organisaties, voornamelijk uit Best, staan te popelen om hun verhaal te vertellen. ,,Het lijkt een beetje op een beurs, met stands waar bezoekers langs kunnen lopen. Je komt er sportverenigingen tegen, winkeliers en financiële experts, om maar eens wat te noemen. Je kunt ook deelnemen aan workshops en lezingen bijwonen.”

Samen voor elkaar

Vink en Scheers kregen volop ideeën aangereikt vanuit de ouderenbonden in Best. ,,We hebben de slogan van LEV Best: ‘Samen voor elkaar’ echt eer aangedaan met de organisatie van deze markt”, aldus Schreers.

Ook de gemeente heeft haar steentje bijgedragen: ,,We zijn enthousiast over dit mooie initiatief, omdat we het belangrijk vinden om de 60-plussers op een laagdrempelige manier te laten meedoen in onze gemeenschap. We richten ons vooral op vitaliteit, geschikt wonen, algemeen welzijn, toegang tot zorg en het genieten van vrije tijd.”

De 60Plus Markt vindt plaats op 25 mei in ’t Tejaterke in Best, tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie, bijvoorbeeld over het aanmelden voor de workshops en lezingen, vind je hier.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Met dank aan Sietske en Marije voor de foto!

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties, altijd op basis van een persoonlijk gesprek of interview waarin ik goed luister en de juiste vragen stel. Zit jij om een goede tekst te springen? Klik hier om contact op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.