Meer evenementen toegestaan in Best

0
380
inandoutofafrica - wilma vervoort - Mijn Moedboek - Menopause Nomad - apv best aangepast

Gemeente Best heeft metingen verricht tijdens vier evenementen van De Bonte Koe, waar sprake was van onversterkte muziek. De enige geluidsoverlast die werd gemeten, was van een passerende auto. Reden voor burgemeester Ubachs om een aanpassing van de APV voor te stellen: onversterkt of versterkte muziek maakt voortaan verschil. Hij vertelde dit tijdens een inloopsessie voor de raad.

In de praktijk betekent dat, dat op elke locatie (dus niet alleen in het buitengebied, maar ook in de kiosk op het Dorpsplein) 12 keer per jaar een evenement gehouden mag worden met onversterkt geluid. Dat waren er eerst 5. Is er wèl sprake van versterkt geluid, dan blijft het huidige maximum van 5 gelden. Uiteraard dienen de activiteiten wel vooraf bij de gemeente te worden aangemeld.

De mensen die geklaagd hadden over activiteiten bij De Bonte Koe zullen nog worden geïnformeerd. De heer Kennis vroeg zich af of deze oplossing mogelijk ook van toepassing zou zijn geweest op Buutvrij, maar de heer Ubachs gaf aan dat de problemen daar van een andere orde waren. “Als daar de oplossing zo makkelijk zou zijn geweest, hadden we die allang doorgevoerd.”

De uitbater van De Bonte Koe, Peter Rooijakkers, wist bij navraag nog van niets. Of hij blij was? “Ik loop niet op de zaken vooruit maar wacht af tot ik iets van de gemeente hoor” zei hij. “Maar het zou wel mooi zijn”, liet hij zich ontglippen.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.