Oppas in je huis als jij weg bent

0
2400
WIlma Vervoort-Tekstschrijver-Content Schrijven-Huisdierenoppas aan huis-2

Stel je voor, je gaat op vakantie, op zakenreis, in retraite, rehab, weet ik veel en je weet: thuis loopt alles lekker door terwijl ik weg ben. Het huis is bewoond, de tuin en de planten worden bijgehouden, geen stapels post op de deurmat EN (om het af te maken): De Huisdieren Zijn In Goede Handen.

Heerlijk toch? Zorgeloos onderweg kunnen zonder familie, vrienden of buren te moeten vragen. Met allerlei tegenprestaties die op je wachten als ZIJ een keer weg willen.

wilma_vervoort_tekstschrijver_content_schrijven
En dit ben ik dus.

Als jij dat ook wilt ben ik degene die je moet hebben. Want ik pas “professioneel” op. Voor langere tijd, ik kom zonder eigen huisdieren, houd alles keurig bij en ben gewend om met allerlei dieren om te gaan.

En … ik ben schrijver en correspondent dus ik werk vanaf thuis. Als je referenties wilt verstrek ik ze graag. Maar … lees eerst even gezellig verder.

Wat onderscheidt Wilma van andere oppassers?

Hier praat ik ook even namens mijn opdrachtgevers. Wat vinden zij? Allereerst het gemak waarmee ik de zaak van hen overneem en de manier waarop ik met hen communiceer. Alles duidelijk en ik kom mijn beloftes na.

Het feit dat ik voor langere tijd beschikbaar ben en de hele dag thuis ben (vanwege het feit dat ik thuis werk) wordt ook vaak genoemd. En dat ik het niet “eng” vind om afgelegen te zitten. Dat klopt, ik vind niet zo gauw iets engs en ben zelfs redelijk onverschrokken. Ik raak niet in paniek en handel adequaat en kordaat als er iets gebeurt.

WIlma Vervoort-Tekstschrijver-Content Schrijven-Huisdierenoppas
Een aantal van mijn oppasvrienden en -vriendinnen.

Ik ben dol op dieren en dat voelen de beestjes aan. Er wordt niet alleen eten uitgedeeld of een kattenbak verschoond maar we spelen met elkaar, knuffelen veel (als ze dat willen) en ik verzorg hun vachtjes. En ik praat met ze, natuurlijk.

Ik ben discreet, ga niet rondtoeteren waar ik zit op social media (tenzij ik uitdrukkelijk toestemming krijg van mijn “opdrachtgevers”).

Wilde feesten, daar doe ik niet aan. Althans: niet in jouw huis. Natuurlijk ontvang ik wel af en toe bezoek want ik vind het leuk om voor mensen te koken. En misschien is mijn verkering uit Zuid-Afrika toevallig net in Nederland als ik bij jou oppas. Hij is net als ik dol op dieren en werkt als websitebouwer ook vanaf thuis. We roken beiden NIET.

Hoe verliefd blijf je als je ECHT 24 7 alleen met je verkering bent 2-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-The Menopause Magician-content schrijven
Nic (mijn Zuid-Afrikaan) en ik.

Ik leef in jouw huis alsof het van mezelf is, met alle zorg die ik daarbij vind horen. Vaak word ik teruggevraagd bij een adres en dat zegt eigenlijk al genoeg. En natuurlijk ben ik verzekerd (aansprakelijkheid), maar dat lijkt me logisch.

Oppas in je huis als jij weg bent

Hoe werkt dat? Wanneer je met mij in zee gaat: niet al te moeilijk. We maken eerst kennis via de telefoon en als dat klikt kom ik een keer langs om kennis te maken. Want we willen allemaal weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Aan wie vertrouw jij straks je hele hebben en houwen toe? En (voor mij): Waar kom ik terecht? Voelen we ons allemaal senang?

Als dat allemaal klopt spreken we de periode af en nemen we de regels goed door. Als het om huisdieren gaat is het belangrijk om te weten of Pluto altijd op de bank mag en of Mies ’s avonds ook nog naar buiten kan? Of: hoeveel hooi krijgen de paarden en voer ik de kippen 1 of 2 keer per dag? Hoe werkt de tv en wat is de Wi-Fi code en o ja: zit er een alarm op? Komt er een schoonmaker of juist niet en hoeveel keer per week krijgen de planten water? De “gewone” dingen zeg maar.

WIlma Vervoort-Tekstschrijver-Content Schrijven-Oppas in je huis als jij weg bent
Boy, een “vervaarlijk” uitziende herdershond. Hij was best pittig inderdaad maar stapelverliefd op mij.

Vervolgens gaan jullie op pad en ik ben natuurlijk op tijd om jullie uit te zwaaien. We hebben regelmatig contact zodat jullie weten dat alles dikke mik is en tegen de tijd dat jullie terugkomen is het huis meteen “klaar”. Misschien wilde je wat boodschappen in huis hebben? Het is lekker schoon en het bed waar ik in heb geslapen is lekker fris opgemaakt. De post ligt gesorteerd en helaas … de eventuele dieren zijn dagenlang droevig want ze missen mij gigantisch als ik weg ben!

Wat kost dat nou nog?

Dat ligt eraan. Ik woon in jullie huis en in ruil daarvoor pas ik op en houd ik alles netjes bij. Als het “gewoon” oppassen is vind ik het prima en neem ik genoegen met een reiskostenvergoeding. Als ik de auto mag gebruiken: helemaal top en natuurlijk betaal ik dan de brandstof.

Is het niet “gewoon” oppassen omdat er ook geklust moet worden, dan spreken we daar iets over af. Misschien moeten er 7 stallen uitgemest worden elke dag? Of heb je een bed & breakfast en wil je dat ik de gasten verzorg? Prima, als er een vergoeding tegenover staat. Ik ontvang ze, maak ontbijt voor ze, daar komen we wel uit.

Wat doet Wilma niet?

wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-borat-Oppas in je huis hoe werkt dat

  • Mensen verzorgen die om een of andere reden niet meegaan of meekunnen. Ook geen studenten die “echt alleen maar slapen” of ouders “waar alleen maar een oogje op gehouden moet worden of ze de medicijnen nemen”. Het klinkt misschien bot, maar ik ben graag duidelijk. Dat is niet mijn ding.
  • Woonruimtes delen met anderen. Dus geen gedeelde keukens, badkamers, woonkamers en wat dies meer zij.
  • Oppassen op reptielen en insecten en knaagdieren (behalve een hamster of een marmot)

Waarom pas ik eigenlijk op?

Kijk daarvoor maar eens op mijn facebookpagina. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op. Dan kunnen we het erover hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.