Verplicht knielen vanwege BlackLivesMatter?

0
721
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-Verplicht knielen vanwege BlackLivesMatter

De Zuid-Afrikaanse minister van Sport, Nathi Mthethwa, is boos omdat een aantal Zuid-Afrikaanse rugbyspelers weigerden te knielen om hun steun te betuigen aan de BLM-beweging. Hij eist een verklaring van de rugbybond. De spelers droegen weliswaar een shirt met het opschrift Rugby against Racism, maar volgens de minister is dat niet genoeg. Waarom is er niet geknield? Dat wil hij weten. https://wilmavervoort.nl/verplicht-knielen-vanwege-blacklivesmatter/

Verplicht knielen vanwege BlackLivesMatter?

Die vraag op zich … voor een minister vind ik het al op het randje. Maar dan gaat hij vervolgens met het hele “incident” compleet aan de haal. “Je moet niet vergeten dat een aantal van deze spelers in het nationale team spelen. Waar zwarte spelers inzitten die zwaar geleden hebben en nog steeds lijden door het racisme. Racistisch gedrag moet ophouden en iedereen die daar niet aan meewerkt? De regering ” …will hunt them down!…” De grondwet staat immers toe dat de regering mag ingrijpen en dat zullen we ook doen!” En dat is dan een minister.

Als ik dit lees voel ik een enorme weerzin. Dat gedreig op het moment dat je niet voldoet aan het BLM-protocol; stuitend vind ik het. De agressiviteit die deze man tentoonspreidt is buiten proportie en geeft weer duidelijk weer hoe er met twee maten gemeten wordt en vooral: hoe de Zuid-Afrikaanse regering erin zit. Veel media haastten zich om hun sympathie met de minister te betuigen. Gelukkig zijn er nog een paar die vinden dat je zelf mag nadenken. Hier lees je het hele artikel.

Ik schrijf als correspondent voor de krant en voor allerlei andere opdrachtgevers. Ik kan dus ook voor jou schrijven. Benieuwd hoe dat werkt? Neem dan contact met me op.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.