Social Hocker Heerbeeckcollege met Campus Westerwind Best

0
157
Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-social hocker heerbeeck

Voor het vijfde jaar op rij is op het Heerbeeck College in Best het Social Interaction-project georganiseerd. Social interaction is de manier waarop je met elkaar communiceert. Via 9 verschillende kunstvormen konden leerlingen ervaren hoe kunst hen kan helpen iets te vertellen wat zich in woorden moeilijk laat zeggen.  Ze gingen bijvoorbeeld samen met mensen van Campus Westerwind een voetenbankje “mozaïeken”.

Social Hocker

Het voetenbankje, de “social hocker”, is gebaseerd op de “social sofa”; betonnen bankjes die in het openbaar worden neergezet om mensen aan te moedigen bij elkaar te gaan zitten om een praatje te maken. Op 24 oktober wordt ook in Best zo’n “benkske” neergezet; een cadeau van Provinciale Staten vanwege het 200 jarig bestaan. De social hocker krijgt een eigen plek, aan de Molenstraat 18. De officiële “onthulling” vindt plaats op 1 november om 14.00 uur. Daarbij zullen aanwezig zijn burgemeester Ubachs, wethouder Dijkhoff en Heerbeeck-directeur Onderwijs, Rob van der Vorst.

9 kunstvormen

De eerder genoemde 9 verschillende kunstvormen bestrijken van alles, van het maken van een toneelstuk tot het verven van een grote muur bij het Heerbeeckcollege. Alle projecten hebben gemeen dat er een boodschap uitgedragen wordt. Jonneke Reeser, cultuurcoördinator bij het Heerbeeckcollege, vertelt er méér over: “De leerlingen konden hun voorkeur uitspreken voor één van de 9 projecten en gingen vervolgens in groepjes aan de slag. Op vrijdag 11 oktober werd er ’s middags een presentatie gegeven in ’t Tejaterke.”

Het project “social hocker”  kwam voort uit contacten met de stichting 200 jaar Best. Hoe zou het onderwijs invulling aan dit jubileum kunnen geven? Iets wat in verbinding staat met de maatschappij? Toen kwam het idee van de “hocker”, een bankje waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

“Binnen het Heerbeeck werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Er kwamen maar liefst 40 ontwerpen binnen en er zaten werkelijk prachtige tussen! Maar lang niet allemaal even geschikt want het bankje is best groot en als je een heel gedetailleerd ontwerp maakt komt het niet goed uit de verf. Maar we hebben uiteindelijk wèl een winnaar gevonden. Een brugklasleerling maakte een prachtig ontwerp met bloemen en silhouetten van mensen en ging met de eer strijken” aldus Jonneke.

Het bankje werd “kaal” aangeleverd en de leerlingen kregen een cursus mozaïeken. Daarna gingen ze samen met de mensen van Campus Westerwind aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.