Wensboom Rotary Oirschot wensen voor mensen

0
134
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-Wensboom Rotary Oirschot Wensen voor mensen
Met dank aan Rotary Best Oirschot

Een wens doen voor iemand anders die die wens zelf niet kan verwezenlijken. Daar moeten de wensen aan voldoen die je nog tot en met de Kerst kunt indienen bij De Wensboom; een initiatief van Rotaryclub Best-Oirschot dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. De boom staat dit jaar in Oirschot in Winkelcentrum De Poort.

René Meeuwissen is kartrekker van de Wensboom-commissie. Samen met Hans van Leuven, voorzitter van Rotary Best-Oirschot, vertelt hij hoe de Wensboom 3 jaar geleden van de grond kwam. “Rotaryclub Culemborg is er ooit mee gestart. En we vonden het zo’n prachtig initiatief dat we het ook zijn gaan doen. Dit jaar voor de derde keer.”

De Rotary staat erom bekend dat zij maatschappelijke initiatieven ondersteunen, meestal door sponsoring. “Het leuke aan de Wensboom is echter dat we veel meer doen dan geld geven” legt Hans uit. “We steken bij het realiseren van de wensen als Rotaryleden zelf de handen uit de mouwen: organiseren EN uitvoeren dus. En dat is leuk, want zo werk je als Rotaryleden ook echt samen, goed voor de teambuilding. Je krijgt als lid een wens toegewezen die bij jou past en die ga je dan verwezenlijken.”

Knuffel voor de juf

De afgelopen twee jaar kwamen er tussen de 30 en 40 wensen binnen. Die zijn enorm uiteenlopend qua karakter. “Voor iemand een plafond witten. Of meubels opslaan omdat er een parketvloer gelegd wordt. Maar ook: met een aantal bewoners van verzorgingshuis St. Joris een dagje naar het Sprookjesbos in de Efteling. En een meisje wenste dat haar juf een knuffelbeest zou krijgen omdat ze de liefste juf van de wereld is. Toen we die knuffel gingen brengen hadden we ook nog taart geregeld want toevallig was de juf op die dag ook nog jarig” vertelt René.

Natuurlijk komen er ook wensen binnen die echt niet kunnen. “Mensen vragen geld terug voor iets dat niet werkt of toch niet opleverde wat men had verwacht bijvoorbeeld. En we kregen ook nog het verzoek om populieren terug te plaatsen langs de A2.” Hoe de wensen worden geselecteerd? “We registreren alle wensen en anonimiseren ze. Dan wordt erop gestemd en de wensen die we gaan uitvoeren worden gekoppeld aan één of meer Rotaryleden. Die gaan er vervolgens mee aan de slag.”

De Wensboom is voorzien van een soort brievenbus waar mensen hun wensenformulier in kunnen stoppen. Digitaal indienen van de wens kan trouwens ook via de website www.rotary.nl/bestoirschot/.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf maar ook voor opdrachtgevers die zitten te springen om teksten die precies weergeven wat ZIJ in hun hoofd hebben zitten. Maar nooit zelf op papier kunnen krijgen. Kort-Krachtig-Aantrekkelijk-Duidelijk. Zal ik eens voor jou schrijven? Neem contact met me op dan kunnen we het erover hebben!

Je kunt het artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.